CHAKRAT JA NIIDEN MERKITYKSET

images-74.jpeg

Kerron tässä yhteenvetona (erittäin vapaasti käännetty kirjasta Infinite Love and Gratitude by Dr. Darren Weissman) 7 päächakran joistakin fyysisistä ja emotionaalisista teemoista. Jokaiseen chakraan liittyy väri, jonka myös mainitsen asianomaisen chakran kohdalla. 

Lisäksi mainitsen jokaisen chakran energiakuvan ja mikä aiheuttaa energian valumisen chakrasta pois (mikä näin ollen voi aiheuttaa heikoutta sille alueelle) ja mikä vahvistaa sen chakran voimaa ja voisi sen seurauksena vahvistaa meidän energiaa ja jaksamista. Se pätee sekä fyysisiin että emotionaalisiin oireisiin. Tämän tiedon tavoite on auttaa meitä tarkemmin tiedostamaan meidän haasteita omassa itsessämme (ja muissa).

Kaikkia haasteellisia asioita mitä koemme voimme pyrkiä hoitamaan mm. parantavan selvännäkökanavoinnin kautta, silloin kun oma kykymme ei riitä hoitamaan hankalia tunnetiloja tai tapahtumia.

PERUSCHAKRA: JUURIALUE - PUNAINEN

chakras-red.png

Fyysinen teema: Alaselkä, häntäluu, jalat, kädet, immuunipuolustus, peräsuoli

Emotionaalinen teema: Fyysinen turvallisuus, ryhmän turvallisuus, tuntea olevansa kotona, kykenee puolustamaan itseään ja seisomaan oman totuuden äärellä (myös henkisesti), tasapainoa perheen kanssa, ihmissuhteet, työ ja raha. 

Energia: Kaikki on yhtä - maadoita henki kehosi kanssa; hyväksy itsesi ja työskentele rakkaudellisesti fyysisellä tasolla

Peruschakrasta valuu energiaa kun: vielä elät sellaisissa virheellisissä uskomuksissa ydinperheesi suhteen mitkä ei enää tue sinua; kun koet että sinun uskontosi, poliittiset näkemykset, sosiaalinen luokka jne. on parempi kun muiden; ja kun pidät kiinni perheessäsi tapahtuneista negatiivisista vanhoista tapahtumista. 

Peruschakra vahvistuu kun: ylläpidät tervettä suhtautumista sukuhistoriasi suhteen ja arvostat perheesi traditioita; kun saat rakkaudellista tukea perheeltäsi. Tai jos koet olevasi irrottautunut perheestäsi kykenet siitä huolimatta olemaan turvassa omassa elämässäsi ja selviytymään vastuullisesti omasta elämästäsi. 

KAKKOSCHAKRA:  SAKRAALIKESKUS - ORANSSI

chakras-orange.png

Fyysinen teema: Sukupuolielimet, lantio, paksusuoli, alempi selkäranka-alue, umpisuoli, virtsarakko, lonkka, ranteet ja nilkat.

Emotionaalinen teema: Oma itsensä suhteessa muihin, heimosta/laumasta irtaantuminen, seksuaalinen nautinto, virkistys/hauskuus, ja syöminen; fyysinen ja mentaalinen ilo; valta ja kontrollointi, syyttäminen ja syyllisyys; eettisyys ja kunniallisuus ihmissuhteissa.

Energia: Toisten kunnioittaminen; luovien kykyjen hyödyntäminen; itselleen omistautunut; osoittaa aitoutta ja kunnioitusta kaikissa ihmissuhteissa.

Kakkoschakrasta valuu energiaa kun: pyrit (tietoisesti tai tiedostamatta) kontrolloimaan muita ihmisiä; kun ruokit pelkoa rahan tuottamisen tai menettämisen suhteen; kun kätket selvittämättömiä ristiriitoja seksuaalisuutesi suhteen. 

Kakkoschakra vahvistuu kun: menet ihmissuhteissa virran mukana; kun päästät irti rahan vallasta motivoivana voimana; kun aidosti ilmaiset seksuaalisuuttasi.

KOLMAS CHAKRA: SOLAR PLEXUS - KELTAINEN

chakras-yellow.png

Fyysinen teema: Vatsa, suolisto, munuaiset, haima, maksa, sappirakko, perna, umpirauhanen, pohje, kyynärvarsi, selän ja selkärangan keski-alue ja samalla alueella sijaitseva suolisto.

Emotionaalinen teema: Henkilökohtainen voima ja itsetunto; vastuun ottaminen omista valinnoista; itsensä löytäminen ja henkilökohtainen kunnia,; herkkyys arvostelulle; intuitiivinen ääni.

Energia: Itsensä kunnioittaminen; vastuunotto omista päätöksistä ja valinnoista; oppia ylläpitämään terveet rajat suhteessa muihin ihmisiin.

Solar pleksuksesta valuu energiaa kun: rikot sopimukset mihin olet ollut sitoutunut; kun manipuloit muita ihmisiä tavoittaakseen heidän hyväksynnän; kun et kykene ylläpitämään selkeitä rajoja muiden ihmiset kanssa (= saatat pelätä, että sinua ei hyväksytä jos esim. sanot EI)

Solar pleksus vahvistuu kun: olet ylpeä saavutuksistasi, kun luotat intuitioosi; kun pidät lupauksesi. 

NELJÄS CHAKRA: SYDÄN - VIHREÄ

chakras-green.png

Fyysinen teema: Sydänkeskus, verenkierto, rintakehä, rinnat, kylkiluut, keuhkot, pallea, kateenkorva, polvet, kyynärpäät

Emotionaalinen teema: Rakkaus, epäonnistuminen ja yksinäisyys; epätietoisuus ja vieraantuminen; vihamielisyys, suru ja viha/suuttumus; kauna/mielipaha ja katkeruus; anteeksianto ja myötätunto; toivo ja luottamus.

Energia: Rakkaus on pyhä voima; vaali ensin itseäsi ja sitten muita; ilmaise välittämistä toiminnan kautta; vapauta emotionaalista (piilotettua) traumaa; suhtaudu muihin ihmisiin ei-tuomitsevasti.

Sydänchakrasta valuu energiaa kun: sallit menneiden vaikeiden negatiivisten kokemusten rajoittaa valintojasi; kun pidät kiinni kaunasta; kun et salli muiden rakastaa sinua.

Sydänchakra vahvistuu kun: annat anteeksi ilman ehtoja; kun rakastat itseäsi; kun rakastat muita niin paljon että sallit heidän kokea maailma heidän omalla tavallaan. 

VIIDES CHAKRA: KURKKU - SININEN

9788304-chakra-vishuddha.jpg

Fyysinen teema: Kurkku, äänihuulet, kilpirauhanen, lisäkilpirauhanen, ja suu.

Emotionaalinen teema: Tahdonvoima; tuomitsiminen ja arvostelu; itse-ilmaisu ja itsensä hyväksyminen.

Energia: Vapauta  henkilökohtainen tahto universaaliselle tahdolle, ilmaise totuutesi puheen kautta; kyky kommunikoida puheen kautta.

Kurkkuchakrasta valuu energiaa kun: sallit muiden määritellä sinun tarpeesi ja mitä haluat; kun valehtelet; kun koet häpeää. 

Kurkkuchakra vahvistuu kun: hillitset itsesi; kun tuet muita ihmisiä rakentavan kommunikaation kautta; kun puhut totuutta. 

KUUDES CHAKRA: KOLMAS SILMÄ - INDIGO

chakras-indigo.png

Fyysinen teema: Hermojärjestelmä, aivolisäke, aivokeskus sillä alueella, silmät, korvat, ja nenä. 

Emotionaalinen teema: Intuitio ja emotionaalinen älykkyys; älylliset kyvyt; avoimuus uusille ideoille ja ajatuksille.

Energia: Etsi totuutta; kokea mielen tasapainoa; nähdä totuus ja jumalallinen täydellisyys kaikissa asioissa; puhdistaa alitajuntaa, jotta kykenet kuuntelemaan intuitiota kirkkaammin. 

Otsachakrasta valuu energiaa kun: pidät kiinni menneestä surusta; kun suljet mielesi pois epärationaalisille mahdollisuuksille; kun vaadit, että saat loogisia selityksiä kaikille sisäisille kokemuksillesi. 

Otsachakra vahvistuu kun: otat emotionaalisia riskejä; kun avaudut mielettömille mahdollisuuksille; kun seuraat vaistojasi. 

SEITSEMÄS CHAKRA: KRUUNU - VIOLETTI

chakras-violet.png

Fyysinen teema: Päälaki; korkein aivokeskus, ja käpylisäke.

Emotionaalinen teema: Usko/luottamus, viisaus ja henkisyys; epäitsekkyys; kyky katsoa asioita ja kokemuksia laajemmasta näkökulmasta; kyky luottaa elämään; kokea ykseyttä luomakunnan kanssa. 

Energia: Elää tässä hetkessä; sallii henkisyyden oven pysyä auki; kokea yhteys jumalalliseen energiaan.

Kruunuchakrasta valuu energiaa kun: elät elämäsi ilman uskoa; kun asetat ehtoja henkisille kokemuksille; kun torjut ulkoa tulevan ohjauksen, jollei se ilmaannu sinulle siinä muodossa kun itse haluat.

Kruunuchakra vahvistuu kun: tietoisesti rukoilet; kun ilmaiset kiitollisuutta; kun koet että elämäsi on henkisen kehityksen matka.