Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

VÄRIHOMEOPATIAimages-72.jpeg

Vuosia sitten tutustuin syvällisesti värihomeopatiaan (jonka on kehittänyt Amerikkalainen homeopaatti Ambika Wauters) ja olen monesti antanut asiakkailleni värihomeopaattisia valmisteita tai suositellut joidenkin värien käyttämistä. Haluan jakaa tätä tietoa ja ymmärrystä kaikille, ja jos haluat oppia käyttämään matalapotenssisia homeopaattisia värejä voit pyytää minulta apua selvännäkökonsultaation yhteydessä. Haluan kuitenkin antaa tällä sivulla perustiedot asiasta, jotta tiedät mistä on yleisesti ottaen kysymys. Värihomeopatia on todella kiitollinen käyttöväline ja toivoisin, että mahdollisimman moni ihminen voisi hyödyntää niiden olemassaoloa itsensä auttamisessa. Jos podet jotain vakavaa sairautta, joudut kuitenkin aina konsultoimaan lääkäriä jos käytät jotain muuta hoitoa lääkärin määräämän hoidon lisäksi.

Chakrat ja homeopaattiset värit:

Chakrat ovat osa ihmisen energiajärjestelmää. Chakrajärjestelmän kautta keho, mieli ja henki ovat kokonaisvaltaisesti vuorovaikutuksessa keskenään. Seitsemällä päächakralla on jokaisella omat värinsä, ominaisuutensa, toimintansa ja vaikutuksensa ja sijaitsevat suorassa linjassa selkärangan tyvestä ylös päälaelle. Kaikki chakrat ovat tärkeitä; jokainen antaa meille sekä haasteita että lahjoja. Chakrat ovat avain totuuteen, jonka kautta tunteet, ajatukset ja elinvoima virtaavat kehon jokaiseen soluun. Jokaiseen chakraan liittyy emotionaalinen, fyysinen ja henkinen teema. Katso myös linkki chakrat ja niiden merkitykset.

Elämämme kokemukset imeytyvät chakroissamme ja missä 'kunnossa' chakra on, vaikuttaa oleellisesti kaikilla tasoilla terveydentilaamme. Chakran 'tila' on oleellinen avain siihen kuinka tunnemme ja ajattelemme ja se myös paljastaa menneisyytemme. Chakrat kertovat meidän ajatuksista, tunteista ja asenteistamme. Chakrat muodostavat energiakeskukset, jotka ylläpitävät elinvoimaa ja jos joku asia tai tapahtuma vähentää voimaamme vaikuttaa se chakran/chakrojen tilaan ja seuraus voi olla väsyttävä. Jos tilanne on tilapäinen, voi chakran energia parantua itsestään. Jos tilanne on pitkä-aikaisempi, tarvitsee chakra stimulaatiota tullakseen ehyemmäksi. Terveytemme ja hyvinvointimme riippuu paljolti siitä, kuinka hyvässä kunnossa chakrat ovat.

Chakrojen energiaa voi eheyttää monin tavoin ja konkreettisesti niille voi antaa lisävoimaa homeopaattisilla värilääkeaineilla. Homeopaattiset värit vaikuttavat stimuloivasti ja tasapainottavasti koko energiajärjestelmään ja aktivoivat fyysisesti, emotionaalisesti ja henkisesti. Fyysisesti olotilamme voi parantua, emotionaalisesti voi tunnemaailmamme tasapainottua ja oleellisia muutoksia voi elämäntilanteissamme tapahtua.

Värihomeopatian käyttö:

Homeopaattiset värit ovat erittäin kiitollinen käyttöväline. Sen mukaan kun tietoisuus väreistä ja chakroista kasvaa, sen seurauksena voi rohkeasti käyttää ja kokeilla homeopaattisia värejä. Kokemuksen kautta lisääntyy ymmärrys. Henkisten oivallusten ja konkreettisten elämäntapahtumien kautta voi huomata kuinka värit herättävät meissä uusia asioita.

Värejä voi käyttää luovasti ja omien oivallusten kautta voi aloittaa siitä suunnasta mikä itselleen saattaa tuntua juuri oikealta (ole ystävällinen ja konsultoi minua jos et ole vielä ollenkaan käyttänyt homeopaattisia värejä). Jos tulee hankalia reaktioita on monesti hyvä pitää taukoa ja katsoa mihin suuntaan tilanne kallistuu. Reaktiot kertovat, että jotain on tapahtumassa ja aukeamassa ja siihen voi suhtautua kiitollisuudella, sillä silloin huomaa että värit vaikuttavat. Jos kokee täysin jumiutuvansa, saattaa uusi väri olla paikallaan, ja se voi tukea sen hetkistä prosessia ja auttaa sinua pääsemään eteenpäin.

Värit auttavat meitä täyttämään puutteellista elämänvoimaa ja helpottaa tylsää oloa. Homeopaattisia värejä voi käyttää rakennusaineena tai akuuttiin tarpeeseen aloittaen matalista potensseista ja sen mukaan kun elimistö niihin tottuu voi korkeammat potenssit olla paikallaan. Suosittelen yleisenä neuvona C12 ja C30 potensseja kotikäytössä. C-potensseja, c12 ja c30, on hyvä käyttää kun tarkoituksena on tukea henkilöä emotionaalisesti, henkisesti ja fyysisesti aloittaen C12 potenssista ja myöhemmin edetä C30 potenssiin, silloin kun ei enää huomaa havaittavaa apua matalammasta potenssista. Matalampaan potenssiin voi toki palata myöhemmin tauon jälkeen. Homeopaattisia värejä voi käyttää esim. C12 potenssia 1-3 kertaa viikossa ja joskus tiheämminkin, varsinkin sen jälkeen kun keho on saanut vastaanottaa homeopaattista väriä hiukan pitemmän aikaa. Riippuen väristä c30 potenssia voi ottaa 1-4 kertaa kuussa. Kun aloittaa homeopattisen värien käytön, on yksinkertaisesti hyvä kokeilla mikä on itselleen sopiva käyttö-tiheys.

Huomioi, että lapselle annostukset on aina miedommat ja se pitää katsoa aina henkilökohtaisesti mistä kannattaa aloittaa.

Homeopaattisia värejä on yhteensä 10 ja seuraavassa lyhyt yhteenveto väreistä. Olen myös kirjoittanut esimerkin käytön suhteen jokaisen värin kohdalle ja se on puhtaasti viitteellinen näkemys joka antaa perusnäkemystä niiden käytöstä.

Punainen: red.gif

Edistää maadoitusta, järjestystä, varmuutta, turvallisuutta ja rohkeutta. Tulehduksiin, heikkoon verenkiertoon, synnytyksiin, heikkouteen, anemiaan, masennukseen, traumoihin, alaraajavaivoihin, matalaan verenpaineeseen. Hyvä iskiasvaivoihin. Käytä punaista jos et jaksa tuntea mitään tai et ole yhteydessä omiin tunteisiin. Perhe- ja yhteiskuntaenergia. Hyödyllinen kun tarvitaan voimaa luoda perusturvaa ja elää elämää jota itse haluaa. Edistää näkemään asiat realistisesti ja elää elämää tässä ja nyt eikä tulevaisuudessa. Auttaa heikoille jolla on vähän energiaa ja riittämätön elinvoima. Hyvä kärsimättömyyteen, asettua uuteen paikkaan, epätoivoisille ja heille jotka eivät näe tulevaisuutta/horisonttia. Hyvä uneksijoille ja veltoille ihmisille jotka eivät kykene tekemään töitä ja ansaitsemaan perusturvaa. Hyvä hylätyille ja adoptoiduille. Voi aiheuttaa ärtyneisyyttä jolloin kannattaa välttää punaisen käyttämistä ja ei myöskään pidä käyttää jos podet korkeaa verenpainetta. Aggressiivisille ihmisille ei suositella punaista.

ESIMERKKI: Alussa on hyvä käyttää esim. punaista c12 kaksi kertaa viikossa. Punainen sopii hyvin yhteen vihreän c12 tai violetti c12 kanssa. Voi ottaa punaista aamulla ja samana päivänä vihreää iltapäivällä tai violettia illalla.

Oranssi: orange.gif

Antaa iloa, luovuutta, liikkuvuutta, vitaalisuutta, sosiaalisuutta, naurua. Suolisto-ongelmiin, hedelmättömyyteen, kuukautishäiriöihin (älä käytä runsaiden kuukautisten aikana), ruokahaluhäiriöihin, shokkiin, alaselkävaivoihin, lonkkiin, keuhkoihin. Hyvä leikkausten jälkeen, traumoihin, tunteisiin, masennukseen ja kun ei ole tyytyväinen elämään ja kun on taloudellisia haasteita. Hyvä vaihdevuosiin, MS tautiin (tukemaan voiman edistämistä) ja autoimmunologisiin sairauksiin. Auttaa kun ei tunnu hyvältä ja kun ei ole tyytyväinen. Helpottaa epätoivoa. Auttaa toipumaan pitkittyneistä (virus)taudeista ja jälkitaudeista ja lisäämään luontaista elinvoimaa. Oranssia kannattaa käyttää jos elää läheisriippuvaisissa suhteissa joka aiheuttaa väsymystä, ja vie elinvoimaa sinulta. Käytä varovaisesti jos on taipumusta vihaan/raivoon ja vältä jos et pysty rauhoittumaan. Punaista ja oranssia kannattaa käyttää vuorotellen, sillä värien vaikutuksissa on joitakin samoja ominaisuuksia.

ESIMERKKI: Alussa on hyvä käyttää oranssia c12 kolme kertaa viikossa pinkin tai turkoosin kanssa. Ota esim. oranssi c12 aamulla ja samana päivänä myöhemmin pinkki c12 tai turkoosi c12.

Keltainen: yellow.gif

Antaa itseluottamusta ja itsetuntoa, itsenäisyyttä, tahtoa, arvostusta, voimaa, valinnanvapautta, suuntaa, päättäväisyyttä ja auttaa vapautumaan pessimismistä. Antaa energiaa ajattelemaan selkeästi ja tuo toivoa. Opiskeluväri - kirkastaa mieltä. Ruoansulatusongelmiin, imeytymiseen, aineenvaihduntaan, puhdistumiseen, flunssaiseen oloon, antaa voimaa keuhkoille, silmille. Auttaa hyvin henkilöille joilla on ongelmia itseluottamuksen, itsensä arvostamisen ja itsetunnon kanssa ja joilla on vaikeuksia löytää oma voima. Hyvä niille jotka hakevat hyväksyntää itsensä ulkopuolelta ja energiaa muilta. Tämä väri auttaa löytämään sisäisen tiedon itsestään ja lujittaa yhteyden omiin vaistoihin ja mieleen.

ESIMERKKI: Alussa on hyvä käyttää esim. keltaista c12 kolme kertaa viikossa indigo c12 tai violetti c12 kanssa. Ota keltaista aamulla ja samana päivänä indigoa tai violettia ennen nukkumaan menoa.

Vihreä: green.gif

Rauhoittaa, antaa yhteenkuuluvaisuuden ja harmonian tunnetta, rakkauden ja hyväksymisen väri, suojaa negatiivisuutta vastaan, liittyy anteeksiantamiseen/tasapainoon, auttaa päästäämän irti. Myötätunnon herättäjä. Katkeruuteen, itsekeskeisyyteen, mustasukkaisuuteen, sydänsuruihin, yksinäisyyden tunteeseen ja luottamuksen herättämiseen. Tunteiden avaaja kun olet kääntynyt sisäänpäin. Sydän- ja keuhkovaivoihin, verenkiertohäiriöhin, suruun, burn-outiin, hermostuneisuuteen, jännitykseen ja yli-väsymykseen. Tunne-elämän epävakaisuuteen ja kun on vaikeuksia selvitä elämän haasteista kun esim. potee uupumusta. Vähentää stressiä ja jännitystiloja. Voi lisätä virtsan eritystä ja vältä käyttämästä kun tarvitset stimulaatiota tai jos podet nestehukkaa.

ESIMERKKI: Alussa on hyvä ottaa vihreä c12 esim. punaisen c12 tai violetin c12 kanssa. Ota punaista aamulla kaksi kertaa viikossa ja vihreää iltapäivällä tai violettia illalla ennen nukkumaan menoa. Vihreää voi ottaa enemmän kun kaksi kertaa viikossa, mutta kuulostele mikä aito tarve on.

Pink: hotpink.gif

Rakkauden, äidin rakkauden, lempeyden, feminiinisyyden, vastaanottavaisuuden ja pehmeyden väri. Sydänvaivoihin ja herättää vitaalisuutta ilman punaisen agressivisuutta. Auttaa shokin yli (hyvin oranssin kanssa) ja vaikeiden aikojen läpi kun elämässä tapahtuu muutoksia kun olo on väsynyt, kyllästynyt ja lopen uupunut (#1 väri rakkauspettymyksiin). Kun ihminen vetäytyy ja tunteet lukkiutuu eikä tunne rakkautta tämä väri (monesti yhdessä vihreän kanssa) voi avata ottamaan vastaan ja avautua rakkaudelle. Hyvä sydänsuruille, menetyksiin ja emotionaaliseen kärsimykseen. Hyvä haasteellisiin äitisuhteisiin. Helpottaa karkeaa ajattelua. Hyvä yksinäisyyden lohduttaja. Naisellisen itsetunnon parantaja ja itsensä hyväksymisen auttaja.

ESIMERKKI: Aluksi on hyvä ottaa pink c12 esim. kolme kertaa viikossa. Hyvä yhdistelmä oranssi c12 kanssa samana päivänä. Sopii hyvin myös turkoosin ja keltaisen kanssa. Vaikka oranssi tai keltainen aamulla tai pinkki myöhemmin ip. Joskus on hyvä käyttää samanaikaisesti pinkkiä c12 ja vihreää c12 jos on paljon haasteita sydämen alueella.

Turkoosi: dkturq.gif

Edistää kommunikaatiota, luovuutta, totuutta, tahtoa ja ilmaisukykyä. Hyvä hammaskipuihin, kurkku- ja korvakipuun, rasittuneelle ja väsyneelle äänelle (laulajille todella suositeltava rakennusaine), keuhkotulehdukseen, kilpirauhaselle ja masennukseen, joka johtuu kilpirauhashäiriöistä. Voi alentaa korkeaa verenpainetta. Hyvä käyttää jos suru juuttuu kurkkuun. Auttaa itsensä ilmaisemisessa ja tunteiden ilmaisemisessa, luovassa ilmaisussa, totuuden kertomisessa. Helpottaa negatiivisia vaikutuksia jotka liittyvät valehtelemiseen, juoruamiseen ja panetteluun. Voimistaa henkilökohtaista aitoutta/rehellisyyttä ja luo elämään tasapainoa. Avaa kykyä ottaa vastaan totuutta muilta ihmisiltä. Kaikille kommunikaatio-työntekijöille hyvä rakennusaine.

ESIMERKKI: Alussa on hyvä käyttää turkoosia c12 kolme kertaa viikossa oranssi c12 kanssa. Ota oranssi vaikka aamulla ja turkoosi myöhemmin. Turkoosi myös kiva pinkin kanssa.

Indigo: midblue.gif

Edistää tarkkanäköisyyttä, viisauttaa, tietoa, intuitiota, mielikuvitusta ja parantaa havaintokykyä nähdä asioiden eri puolet. Lievittää tulehduksissa, poskionteloille, rasittuneille silmille, auttaa ahdistukseen ja saamaan mielensä järjestykseen. Vähentää kaaosta ja pelokkuutta. Auttaa irrottautumaan tunteista. Edistää avoimuutta muiden ihmisten ajatuksille. Antaa energiaa jotta voi oppia omista kokemuksista ja päästää irti vanhasta ja myöskin vanhoista ajatuskuvioista. Auttaa katsomaan mikä on totta, mikä ei- nähdä totuus. Tukee kykyä nähdä hyvät valinnat kontra huonot valinnat. Kokeile unilääkkeenä jos asiat pyöri mielessä.

ESIMERKKI: Alussa on hyvä käyttää iltaisin Indigo c12 esim. kolme kertaa viikossa ennen nukkumaan menoa. Hyvä ottaa keltaista c12 samana aamuna.

Violetti: dkviolet.gif

Antaa henkistä näkemystä, mielenrauhaa ja ymmärrystä. Kivun lievittäjä (myös kuukautiskivut), aivohäiriöihin, päänsäryt, unettomuuteen, silmähäiriöt, keltaisuuteen, rauhoittaa hermoja ja helpottaa jatkuvaa huolehtimista. Voi tuoda emotionaalista tasapainoa väkivaltaiselle mielelle ja helpottaa neuroottista ahdistusta. Violetti tuo henkistä näkemysta ja voi lieventää taipumusta itsekkyyteen. Auttaa ihmistä kasvamaan sisäisesti. Tukee elämää kun elämä koettelee vaikeilla asioilla, ts. auttaa hyväksymään asiat paremmin. Hyvä käyttää jos on henkisiin asioihin liittyviä pelkoja ja koet esim. katkeruutta Jumalaa kohtaan.

ESIMERKKI:

Alussa on hyvä käyttää violetti c12 esim. kolme kertaa viikossa ennen nukkumaan menoa. Samanaikaisesti on hyvä käyttää esim. keltaista c12 aamuisin.

Magenta: magenta.gif

Chakra joka sijaitsee 30 sm pään yläpuolella. Sydäntä vahvistava. Kannattaa käyttää kun on sisäisen ymmärryksen puutetta ja kun tunteet ovat kiinni siinä että haluaa olla oikeassa. Auttaa näkemään laajempaa kuvaa elämässä. Magenta on suurien ajattelijoiden ja visionäärien väri. Avaa piilossa olevaa luovuutta ja stimuloi seksuaalisuutta. Kohottaa ajattelun kohti korkeampaa tietoisuutta ja antaa fyysistä voimaa. Tukee elämän muutoksissa. Auttaa lisäämään keskittymiskykyä ja fokusta. Tuo energiaa ongelman ratkaisuihin. Antaa viisautta ja ohjausta. Pitkäaikaiseen suruun hyvä väri. Hylätyille henkilöille hyvä väri. Magenta sisältää punaista, vihreää ja violettia. Jos ei kestä punaista, kannattaa käyttää magentaa.

ESIMERKKI:

Alussa on hyvä kokeilla magenta c12 kolme kertaa viikossa.

Spectrum:

Käytä väsymykseen, elvyttämiseen, uudistumiseen, nostamaan energiaa erityisesti vaikean sairauden jälkeen (tai sen aikana). Kroonisiin sairauksiin jossa vaikea patologia. Auttaa käsittelemään muutoksia ja traumoja. Spectrum on kaikkien parantavien värien yhdistelmä ja antaa voimaa loppuun kuluneelle keholle. Palauttaa voimaa väsyneelle mielelle ja auttaa jos työskentelee isoissa ryhmissä. Lihastoiminnan häiriöihin. Myöskin burn-outin hoitoon ja silloin kun ei ollenkaan jaksa.

ESIMERKKI: Alussa on hyvä kokeilla Spectrum c12 esim. 2 - 4 kertaa viikossa. Vihreä c12 2-3 kertaa viikossa voi olla tarpeellinen lisä kun on kysymys syvästä väsymyksestä.

Ohje: Homeopaattisten värien käyttö

Homeopaattisesti valmistetut värit ovat yleisesti ajateltuna hyvinkin tehokkaita ja ne vaikuttavat kaikilla tasoilla hoitamaan erilaisia oireita. Ne saattavat tuoda pintaan uusia tunnetiloja ja fyysisiäkin oireita (jotka tulee ja menee) joka kertoo sen, että homeopaattinen väri vaikuttaa ja tukee/edistää tämänhetkistä elämän prosessia. Värit saattavat myös käynnistää täysin uusiakin prosesseja, joka tarkoittaa sitä että nyt on sen aika. Tarvittaessa voi samanaikaisesti käyttää useaa matalapotenssista väriä parantamaan olotilaa ja helpottamaan oireita. Paranemiskriiseihin saatta kaivata itselleen lisäymmärrystä, jolloin kannattaa kysyä minulta kommentti, johon toki vastaan puhelimitse.

Kun käytät homeopaattisia värejä, muista olla syömättä/juomatta/tupakoimatta/hampaita pesemättä vähintään 10 minuuttia ennen ja jälkeen oton kun annat värilääkkeen imeytyä kielen alla. Huom! Et siis ota sitä veden kanssa! Värejä käytetään ainoastaan tarpeeseen.

Homeopaattisia värejä voi tilata suoraan www.helios.co.uk

Tai kun käyt minun luona konsultaatiossa (ja et ole niihin vielä tutustunut) annan sinulle niitä kokeiltavaksi, jotta tiedät haluatko jatkaa niiden käyttämistä sen jälkeen kun olet saanut kokemusta asiasta. Konsultaatiossa annan sinulle ohjeen käyttää 1-3 väriä perustuen tämän hetkiseen tilanteeseen elämässäsi. Haluan korostaa, jos et ole vielä koskaan käyttänyt homeopaattisia värejä ja haluat niihin tutustua, pyydä minulta konsultaatio. Käytän aina selvännäkökykyäni myös värien neuvomisessa joten veloitus on sama kun selvännäkökonsultaatiossa. Pelkkään värihomeopatia-neuvontaan tarvitsen vain puolen tunnin ajan ja veloitus sen mukaan, 55 eur sis. 24% alv.

Jos olet minun vanha asiakas, voin joskus myös konsultoida puhelimessa (katso puhelinkonsultaatio linkki). Se tosin riippuu tilanteesta ja en voi sitä ennakkoon luvata, mutta voit kysyä sitäkin mahdollisuutta. Sen jälkeen kun oma tietosi ja ymmärryksesi kasvaa, voit oppia käyttämään homeopaattisia värejä itsenäisesti.

Säilytä pillerit erillään vahvoista hajuista, kuumasta lämpötilasta ja valosta. Lisäksi pillereiden tulee välttää sähkömagneettisia kenttiä, esim. jääkaapin tai mikroaaltouunin läheisyyttä. Lattialle tippuneita pillereitä ei tule käyttää.