Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €


LIMBIC ARC INFO

Katso www.limbic-arc.com

Miten tulin itse tietoiseksi Limbic Arcista?

Yksi asiakkaani soitti ja kertoi minulle asiasta. Tämä kuuluu minulle henkilökohtaisesti niihin kokemuksiin jossa minulle tuli välittömästi voimakas tunne että minun on ehdottomasti paneuduttava asiaan. Aloitin Limbic Arc hoidon vastaanottamisen (12.06.2020) kolme päivää sen jälkeen kun olin asiasta kuullut.

Mihin Limbic Arcin kautta pyritään vaikuttamaan?

Ihmisen energian nostamiseen, yleiseen olotilaan ja elämänlaadun parantamiseen. Mitä tahansa lisäapua ihminen kokee saavansa Limbic Arcin hoidosta voi olla hyvinkin subjektiivista ja jos ja kun hän kokee olotilassaan muutoksia ihminen itse arvioi onko sillä minkälainen vaikutus hänen elämän laatuun ja yleiseen jaksamiseen. Nimensä tämä on saanut aivojen limbisestä järjestelmästä, joka osallistuu aivoissa esim. autonomisten toimintojen, motivaation ja tunteiden säätelyyn. Lisäksi se yhdistää erilaisia tunnetiloja muistiin tallentuneisiin fyysiisiin tuntemuksiin.

Limbic Arc sisältää kaksi osaa: Ensimmäinen osa on informaatiokentässä oleva kirjasto mikä elää internetin pilvessä. Tämä kirjasto sisältää monia luontaisia aineita, niin kun vitamiineja, mineraaleja, yrttejä, pähkinöitä, mausteita, eteerisiä öljyjä, probiotteja, sieniä ja marjoja. Ohjelmassa on myös öljyjä, homeopaattisia aineita, Bach kukkaterapia-aine, akupunktio pisteitä sekä esim 5G, 4G, sähkö ja laajakaistaenergioita. Kaikki aineet vaikuttavat meidän energiakenttään, tunteisiin ja fyysiseenkin oloon jollain tavalla. Uusia aineita lisätään joka kuukausi – juuri nyt kirjastossa on runsaasti yli 500 ainetta.

Toinen osa on Limbic Arc nettisivu: app.limbicarc.com johon pääset kirjautumaan omilla tiedoillasi heti kun olet kirjautunut tilaajaksi. Olet silloin antanut itsestäsi perustiedot ja lisäksi tulet antamaan säännöllisesti ääni- ja liikenäytteen mikä jakaa sinun energiaa tiedoksi tulevia hoitoja varten. Siitä kerron tarkemmin kun olet tilaajaksi kirjautunut. Kirjastossa on useita eriaiheisia hoito-ohjelmia ja tällä hetkellä sieltä löytyy seuraavia ohjelmia ja lisää tulee jatkuvasti:

Allergy__________ Anti Aging

Calm___________ Cardiovascular wellness

Digestion___________ Gut Health

His_____________ Inflammation

Multi nutrition____________ Prosperity

Sleep____________ Strength

Sexual Wellness____________ Custom programs

Vision____________ Weight

Energy____________ Detox

Focus____________ Hers

Immune____________ Joint support

Pain relief____________ Resolve

Stop smoking____________ Stress relief

Today's immunity 2____________ Blood

Aluksi käynnistämme n.s. Custom ohjelma jonka kautta ohjelma valitsee sinun yhteystietojen (nimi, osoite, syntymäaika) ja antamasi ääni- ja liikenäytteen perusteella sinulle tärkeimmät aineet mitkä lähetetään informaationa sinun kenttääsi vaikuttamaan hoitavasti sinun energiaasi. Annetaan tämän Custom ohjelman käynnistää sinun Limbic Arc kokemuksen ja esim. viikon sisällä voit lisätä 1-2 muuta ohjelmaa mitä löytyy eri-aiheisia ja näkyy alla olevalla listalla (tähän mennessä luodut ohjelmat ja lisää tulee ajan myötä).

Samanaikaisesti voi olla kolme eri hoito-ohjelmaa päällä. Itse huomasin nopeasti vaikutuksen esim. niin, että unen laatuni on parempaa ja energiatasossani on tapahtunut selkeitä muutoksia. Nykyään nukun ensimmäistä kertaa monesti yli 8 tunnin yöunia ja sitä ei ole vuosiin tapahtunut ennen Limbic Arcin aloittamista.

Olen konkreettisesti kokenut että yleinen jaksaminen on parantunut ja saan enemmän asioita aikaiseksi päivän aikana. Toki vaihteluja myös on mutta edistystä tapahtuu koko ajan. Tässä omasta valitsemastani ohjelmasta alla esimerkki kun minulla on energiaa antava ohjelma päällä. Tässä osa listasta minkä aineiden energioita minulle hoidossa lähetetään juuri tässä kohtaa. Viikon päästä sisältö voi olla eri sillä sitä saa vastaanottaa juuri niitä aineita mitä oma energia kulloinkin tarvitsee. Prosentit viittaavat siihen että asianomaisen aineen positiivinen tulos on sitä korkeampi kun mikä sen annettu prosentti on kustakin aineesta.

ENERGY

Description

A library of virtual items believed to help with feeling refreshed throughout the day.

Default Boost Ingredients

94% Rose (Rosa damascene Mill) - Essential Oil

92% Vitamin B12 (Cobalamins)

92% Amylase

87% Basil (Holy) - Essential Oil

87% L-Histidine

87% Thyroidinum Homaccord

84% Atlas Cedar - Essential Oil

82% L-Isoleucine

81% Vitamin B8 (Biotin)

76% L-Serine

74% Bifidobacterium Longum

72% Manganese

72% Chocolate (Dark)

71% Calcium

70% DHA (Docosahexaenoic Acid)

70% Saffron

69% Turmeric Tuber (Curcuma longa)

69% Balsam Fir - Essential Oil

69% Velvet Deer Antler

69% Propolis

Ohjelmia kutsutaan infoboostiksi ja jokaisen ohjelman voi asettaa vaikuttamaan 1-14 päivää ja kun tavoite on jatkuva hoito niin asetat sen 14 päivää ja viimeistään sen jälkeen päivität ohjelman uudestaan ääni- ja liikenäytteen kanssa. Sleep (uni) ohjelmaa käytetään vain öisin, joten se pitää huomioida päivittäin ja jos haluaa voi päiväksi laittaa esim. Energy ohjelman joka nimensä mukaisesti antaa energiaa ja jaksamista kehollesi. Se kuinka nopeasti mikäkin ohjelma voi vaikuttaa on varmastikin hyvin yksilöllistä. Joidenkin ohjelmien vaikutus on nopeaa, mutta kun puhutaan kroonisista haasteista on tärkeää antaa asianomaisille ohjelmille aikaa vaikuttaa (lue kuukausia).

Itse tosin huomasin yleisen energian nousun heti jo vuorokauden sisällä ja se on sitten vaihdellut kun ohjelmat ovat vaikuttaneet minun energiaani eri tavalla riippuen asiasta. Kokemukseni on ollut että aina välillä purkaantuu jotain 'kerroksia' itsestään liikkeelle ja silloin voi tilapäisesti olla hankalampi olo ja heti kun joku muutos on tapahtunut, niin olo muuttuu voimakkaammaksi. Tätä minulle on tapahtunut monta kertaa ja silloin havaitsen että jotain omassa tietoisuudessani myös muuttuu mikä vaikuttaa käytännön tasolla elämääni.

Kun kuulin tästä hoidosta niin innostuin asiasta heti sillä voin itse koko ajan valita mitä hoito- ohjelmia otan vastaan, vaikka päivittäin jos tarve vaatii, ja erittäin kohtuullisella investoinnilla. Ja mikä parasta, voin toteuttaa hoitoa oman tietokoneeni tai Ipadini kautta. Itse en käytä puhelinta tähän asiaan mutta toki sekin onnistuu.

Vaikka sivujen nimi on app.limbicarc.com niin tälle ei enää ole olemassa applikaatiota sillä teknillisesti se oli jostain syystä haastavaa. Hoitosivujen nimi on kuitenkin tuo 'app' alkava nettisivu. Tässä kohtaa en edes yritä selostaa miksi se toimii, ja toimii 24/7 vaikka tietokone on off line. Sinun tarvitsee olla on-line ainoastaan silloin kun käynnistät ohjelmia.

Veden juonti on äärimmäisen tärkeää kun vastaanottaa eri aineiden informaatiota energeettisesti ja olen konkreettisesti itse huomannut että veden tarve on lisääntynyt vaikka olen aina mielelläni juonut paljon vettä.

Mihin tarvitset minua?

Tarvitset minua ilmoittautumaan hoidon tilaajaksi ja neuvomaan miten käynnistät hoidot. Sen oppii nopeasti ja sen jälkeen kun osaat sen tehdä voit itse hallita mitä ohjelmia valitset. Yhden kuukauden aikana pääset jo pitkälle ja autan sinua kaikissa yksityiskohdissa jotta voit turvallisesti olla osallisena hoitojen vastaanottamisessa, tulee sinulle sitten mitä kysymyksiä tahansa. Opiskelen tietenkin tätä itse koko ajan ja sehän tässä on parasta että asioiden ymmärrys voi tapahtua kotona oman tietokoneen kautta. Limbic Arc tuottaa jatkuvasti englanninkielisiä videoita mitä voi katsoa jos haluaa lisää näkemyksiä asioista.

Onko tämä n.s. verkostomarkkinointia tai suoramyyntiä? On.

Ja se on ainoa järkevä tapa toteuttaa tämän hoidon levittämistä. Jonkun tutun pitää sinulle asiasta kertoa jotta se voi toimia kohtuullisella hinnalla. Tuttusi/ystäväsi/perheenjäsen kertoo sinulle jotain omista kokemuksistasi ja neuvoo sinua käynnistämään oman tilauksesi. On tärkeää että voit konsultoida tuttua ihmistä jotta pääset eteenpäin asiassa. Sinun ei tarvitse itse kertoa kenellekään asiasta jollet halua ja voit rauhassa keskittyä omaan hoitoosi. Minulle tämä on TERVEYS edellä asia. Kun niin nopeasti huomasin että tämä vaikuttaa minun omaan ja lähipiirini energiatasooni voimallisesti niin tietenkin haluan asiasta kertoa mahdollisille kiinnostuneille. Limbic Arc hoitomahdollisuudet ovat vasta alkutaipaleella ja senkin takia tämä on todella mielenkiintoista kun voi seurata mihin tämä asia kehittyy. Jatkuvasti lisätään uusia ohjelmia ja aineita pilvikirjastoon joten paljon on koko ajan työn alla.

Miten sitoudut asiaan?

Vain yksi kuukausi kerrallaan luottokorttimaksun kautta. Maksat ensimmäisen kuukauden ja jos ennen kuukauden loppua et halua ohjelmaa jatkaa niin peruutamme tilauksesi. Peruuttamatta tilauksesi jatkuu aina kuukausi kerrallaan.

Mitkä ovat tilausvaihtoehdot? Ensimmäinen vaihtoehto: Voit olla kuluttaja-asiakkaana ja teet tilauksen vain itsellesi ja hinta on 100 dollaria/kk – tällä hetkellä noin 85-88 euroa/kk riippuen aina dollarin kurssista. Voit tarkistaa ajankohtaisen kurssin sivuilta xe.com. Saat vastaanottaa niitä hoitoja mitä itse haluat ja panostaa itseesi omassa tahdissasi. Kaikissa asioissa saat minulta tukea puhelimitse, skypen kautta tai henkilökohtaisesti minun luona.

Toinen vaihtoehto: Kirjaudut tilaajaksi yrittäjänä jolloin tietoihin liitetään y-tunnuksesi. Toimit oman yrityksesi kautta ja saat lisätä tilaajia oman Limbic Arc linkin kautta - nimen valitset kun kirjaudut tilaajaksi. Ansaitsemistuloihin voi halutessaan perehtyä ajan myötä jos/kun haluaa asioihin myös siitä näkökulmasta tutkia. Tosin mitä tahansa tuloja tästä yrittäjä saa, ladataan yrittäjälle lähetetylle visa luottokortille. Keskityn asiaan aluksi TERVEYS JA ENERGIAN NOSTO edellä ja toivon että sinäkin lähestyt asiaa ensin sitä kautta. Hinta 100 dollaria/kk.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus lisätä ihmisiä n.s. Friends&Family planiin kokeilemaan hoitoa 10 dollaria/paikka/kk. Sinulla on 8 'paikkaa' per kuukausi johon voit kutsua ihmisiä vastaanottamaan hoitoa ja he voivat kokeilujakson jälkeen päättää tekevätkö oman sopimuksen. Kuukauden aikana sinulla voi olla yksi paikka käytössä yhdelle ihmisille tai voit vaikka antaa kokeiltavaksi 2 viikkoa yhdelle ihmiselle ja sitten jollekin toiselle ihmisille toiset 2 viikkoa. Itse koen että yksi kuukausi on mukava aika ihmisen kokeilla hoitoa jotta kerkeää saada selkeämmän kuvan Limbic Arc hoidon mahdollisuuksista ja sekin voi olla vasta alkua tälle uudelle kokemukselle. Tämä mahdollisuus on siis olemassa vain silloin kun yrittäjänä kirjaudut Limbic Arcin sivuille. Veloitan kuukauden kokeiluajasta 30 eur/kk ja autan kuukauden aikana kaikissa asioissa jotta ihminen saa tarvittavaa tietoa hoitojen käytöstä ja teknillisistä asioista. Suosittelen että katsot lisää informaatioita ja videoitawww.limbic-arc.com.

Voit kirjautua tilaajaksi minun omien sivujen kautta carinaconsultations.limbicarc.com ja kun haluat sen tehdä niin olethan minuun yhteydessä. Autan sinua tilauksen tekemisessä ja ensimmäisten hoitojen aloittamisessa ja tietenkin jatkossakin kun tarvitset sitten tukea missä yksityiskohdissa tahansa.

Minulla on yksityinen Facebook ryhmä minne liitän infoa ja kokemuksia aina silloin kun siihen on tarvetta ja mahdollisuus. Lisäksi kuulun suomalaiseen Fb Limbic Arc ryhmään missä jaetaan myös kokemuksia ja Zoomin kautta olevia infotapahtumia. Suosittelen liittymään ryhmiin kun aloitat hoidot.

Ota yhteyttä kun haluat lisäselvityksiä sillä vastaan mielelläni kysymyksiin kun haluat enemmän ymmärrystä ja informaatiota. Kaikkiin asioihin minulla ei tietenkään ole vielä vastauksia, mutta suhteellisen laaja tietomäärä on jo Limbic Arcista. Sen voin sanoa, että jos tämä tuntuu täysin yli ymmärryksen menevältä asialta sinulle, niin silloin et välttämättä ole vielä valmis katsomaan miten tämä voisi sinun elinvoimaasi tukea. Jos siitä huolimatta haluat kokeilla niin yhden kuukauden aikana saat todennäköisesti riittävästi kokemusta hoito-ohjelmien kautta ja silloin voit arvioida uudestaan koetko että tämä olisi myös jatkossa sinua varten.

Aina välillä minulla on olemassa vapaa paikka yhden kuukauden kokeilujaksoa varten vaikka suurin osa paikoista on minun lähipiirini jatkuvassa käytössä. Hoito on edullista kun jaan lähipiirini kanssa kuukauden kustannukset. Sitä toimintamallia voin myös sinulle suositella jos voit yrittäjänä tehdä yhteistyösopimuksen Limbic Arcin kanssa.

Itse olen äärimmäisen tyytyväinen sihen elinvoimaa nostattavaan apuun mitä olen jo tähän mennessä saanut kokea. Sen takia mielelläni keskityn tämän tiedon edistämiseen samalla kun saan vastaanottaa jatkuvaa hoitoa itselleni. Korostan, että en missään nimessä panostaisi tähän, jollen kokisi tätä merkittävänä apuna itselleni. Tämä toimii vaikka ei ymmärtäisi miten tämä toimii. Samalla kokemuksen myötä tietoisuus voi laajentua ja voi nähdä itsessään kehittyviä muutoksia parempaan suuntaan.

Carina Hagström Piispansilta 15 C 80 02230 Espoo puh +358405893381 carinahagstrom88@gmail.com

carinaconsultations.limbicarc.com (tämän sivun kautta kirjaudut tilaajaksi SUBSCRIBE NOW linkistä)

app.limbicarc.com (tämän sivun kautta käsittelet hoitojasi antamalla sähköpostisosoitteesi ja salasanasi. Hoitoja kutsutaan infoboostiksi)


Näitä aineita löytyy tällä hetkellä Limbic Arc hoidoissa:

Boost Ingredients:

4G Radiation

Used for clearing 4G. Imponderables are homeopathic remedies made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made. Although, some imponderables have indications beyond clearing.

5G Radiation

Used for clearing 5G. Imponderables are homeopathic remedies made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made. Although, some imponderables have indications beyond clearing.

Acai Berry

Containing powerful antioxidants, it can help with improving brain health, cognitive function, memory, and hearth health.

Acerola

A fruit rich in vitamin C, vitamin A, niacin, riboflavin, and thiamine. Support for depression, immune support, cardiovascular wellness, eye wellness, and anti aging.

Acerola Arginine Silicate Inositol Talc

Health Benefits Include: Mental clarity and focus, improved circulation, cardiac health, muscle health and strength, and improves recovery time from physical exertion.

Acetyl-L-Carnitine

Improves mood, learning, and memory. Also helps muscle mitochondria burn fat, which can increase endurance and help with faster recovery.

Activated Charcoal

Most often used to treat drug overdose or poisoning. Other benefits include: preventing gas, lowering cholesterol, and treating cholestasis during pregnancy.

Adenosine Triphosphate (ATP)

A supplement that may be used to improve blood circulation, boost the immune system, increase metabolism, increase alertness, and manage pain.

Adrenalinum Homaccord

A non-pharmacological homeopathic remedy made from adrenaline. Support for fatigue, energy, sleep, blood pressure, allergies, endurance, and strength.

Akkermansia muciniphila

A mucin-degrading bacterium commonly found in human gut and could help with intestinal inflammation and reduce weight gain.

Alfalfa

May improve metabolic health, relieve menopause symptoms, and have antioxidant effects.

Alginate Seaweed Extract (Alginic acid or Algin or ALG or Sodium Alginate)

Made from Blown Algae, benefits include: reducing acid reflux and oesophagitis, antibacterial, antiviral, lower blood pressure, general detoxing and the elimination of heavy metals. ALG is an effective biological carrier and is often used to enhance the delivery of other compounds, such as drugs.

Alkaline Phosphatase

Alkaline phosphatase (ALP) is an enzyme in a person's blood that helps break down proteins. The body uses ALP for a wide range of processes, and it plays a particularly important role in liver function and bone development.

Almond

One of the world's more popular tree nut, almonds are a good source of fiber, protein, fat, vitamin E, manganese, and magnesium. Benefits include: Antioxidant, Blood Sugar Control, Blood Pressure Control, Lower Cholesterol, and Control Food Cravings.

Aloe Vera

Includes antioxidant and antibacterial properties used to accelerate the healing of burns, reduce dental plaque, treat canker sores, reduce constipation, improve skin and prevent wrinkles, and lower blood-sugar levels.

Alpha Linolenic Acid (ALA; Omega-3)

An essential Omega-3 fatty acid. Support for cardiovascular wellness, obesity, reducing inflammation, and cell-membrane integrity.

Alpha Lipoic Acid

An antioxidant that is quickly absorbed through the gastrointestinal tract. Support for fat burning, muscle building, skin wellness, nerve wellness, and treatment of diabetic neuropathy.

Alternaria

This mold grows on plants and plant material. It is found on fruits, vegetables, and cereal grains. It causes serious diseases of plants and can be found in the lungs and in skin infections of humans, casuing respiratory symptoms, sinus irritation, and dry skin. This mold common year-round.

Amar Bel (Giant Dodder) (Devil's Hair)

Health benefits include: anti-inflammatory, pain relief, relieves abdominal gas, liver health, spleen health, promotes hair growth, and wound healing.

Amla

Helps in boosting the immune system, slowing down aging, reducing blood-sugar levels, and improving heart health.

Amylase

An enzyme that triggers the digestion of starch (carbohydrates). Support for reducing stress, malnutrition, fatigue, and digestive problems.

Anantamul (Tylophora asthmatica) (Indian Ipecacuanha) (Khadari Naippalai)

Health benefits include: respiratory health - cough, asthma, bronchitis; digestive health - constipation, diarrhea; pain relief - earache, back pain, cystitis; and to induce vomiting after poisoning.

Andrographis paniculata

Research suggests it reduces fever, sore throat, and common cold symptoms.

Anthocyanin

Anthocyanins are naturally occurring pigments found in food and will appear purple, blue, red, or black, depending on pH. Benefits: antioxidant, anti-inflammatory, anti-cancer, cardiovascular health, diabetes, hypertension, and infections.

Aphanizomenon flos-aquae

Marketed as a nutritional supplement, it is known to contain nutrients including essential fatty acids, active enzymes, vitamins, amino acids, minerals, proteins, complex carbohydrates, and phytochemicals.

Apis Mellifica (Honey Bee)

This homeopathic remedy is indicated for a variety of symptoms, including inflammation and edema of the skin and body membranes. Affected areas are extremely sensitive to the touch. Also indicated for menstrual stress accompanied with mental stress and pain in the abdomen.

Apricot Kernel Oil

Rich in vitamins K and E and Omega-6 fatty acids. Benefits include: Anti-inflammatory, reduce allergies, and healthier skin and hair.

Aqua Digital Phone

An imponderable homeopathic remedy prepared in water and used to counter the negative effects of digital (wireless) phones.

Arachidonic acid (AA; Omega-6 fatty acid)

A pro-inflammatory fatty acid. Benefits include: immune regulation, strength, detox reactions, and wound healing.

Arginine Alpha-ketoglutarate

Arginine Alpha-ketoglutarate is a combination of two molecules of L-Arginine and one molecule of alpha-ketoglutarate. It is used to improve muscle development and physical strength.

Arnica

Support for pain relief, sore muscles, sprains, insect bites, and arthritis.

Artemisia annua (aka Qing Hao; Sweet Wormwood; Annual Wormwood; Sweet sagewort)

Benefits include: immune support, anti-cancer, anti-malaria, and anti-inflammatory.

Ashwagandha

An adaptogen that reduces chronic stress and normalize the body generally. Support for anxiety, chronic pain, liver disease, increased sexual desire, immune support, and insomnia.

Aspartic Acid

Aspartic Acid is a non-essential amino acid in humans, Aspartic Acid has an overall negative charge and plays an important role in the synthesis of other amino acids and in the citric acid and urea cycles. Asparagine, arginine, lysine, methionine, isoleucine, and some nucleotides are synthesized from aspartic acid. Aspartic acid also serves as a neurotransmitter.

Aspergillus

This is a family of molds that grows indoors. Some species product harmful mycotoxins and microbial volatile organic compound (MVOC) gases. Exposure can cause headaches, fatigue, asthmatic and other respiratory conditions, and trouble sleeping. (Aspergillus fumigatus, a member of this mold family is used to make citric acid and it gives coffee beans their flavor.)

Astaxanthin

An antioxidant carotenoid pigment found in trout, Pacific salmon, shrimp, yeast, and algae. Support for nice skin, strength, cardiovascular wellness, pain, and male fertility.

Astragalus

An adaptogen, helping the body manage stress and maintain overall balance. Support for boosting immunity, inflammation, cardiovascular wellness, promoting wound healing, anti aging, and respiratory wellness.

Atlas Cedar - Essential Oil

Support for improved skin conditions like eczema, promoting hair growth, soothing dry scalp, antiseptic, arthritis relief, diuretic, focus, cough, and stress.

Aureobasidium Pullulans

Commonly found in soil, water, air, and limestone. Exposure can cause cough, fever, lung irritation, and shortness of breath.

Babesia Microti nosode

A homeopathic remedy made from babesia microti. Babesia microti is a blood-born parasite, spread by tick bites, that infects red blood cells and causes the malaria-like disease babesiosis; although the liver is not infected as it is with malaria. Indications include: fever, chills, sweats, headache, body aches, fatigue, loss of appetite, and nausea.

Bacopa

Also known as Brahmi, Water Hyssop, or Bacopa Monniera. Support for memory, brain Function, anxiety, and thyroid wellness.

Baicalein

A flavone found in various herbs. Benefits include: anti-cancer, anti-inflammatory, and anti-depressant.

Balsam Fir - Essential Oil

Distilled from the fir needles. Support for respiratory wellness, immune support (sore throat), pain, and fatigue.

Banaba Leaf

May lower blood sugar and help with metabolism.

Barberry

May manage high blood-sugar levels, diarrhea, protect against metabolic syndrome, fight acne, and provide good dental health.

Barley Grass Juice

Contains a variety of vitamins, electrolytes, essential minerals, and antioxidants. Has been known to relieve ulcerative colitis and inhibit various cravings.

Basil (Holy) - Essential Oil

Distilled from the basil plant. Support for wounds, immune support, fatigue, and inflammation.

Bay Leaves

May act as a diuretic and help with metabolism.

Beet Leaf

Contains iron, calcium, magnesium, folate, lutein, beta-carotene, vitamins K, A, C, and copper. Support for nerve wellness, eye wellness, and cardiovascular wellness.

Belladonna (Deadly Nightshade)

This homeopathic remedy is indicated for nerve conditions, excited mental states, high fever and sweating, headaches, loss of appetite, distended abdomen, low sexual desire in men, difficult menses in women, and sensations of heat and dry.

Bentonite Clay

Studies suggest that it may reduce the effects of toxins, help with oily skin and acne, aid in weight loss, relieve constipation and diarrhea, and lower cholesterol.

Berberine

Has been shown to lower blood sugar, cause weight loss, and improve heart health.

Bergamot

A delicate citrus fruit. Support as an antiseptic, antibiotic, anti inflammatory, digestive stimulant, relaxant, sedative, and a general tonic to balance body systems.

Beta Glucan

A soluble dietary fiber whose benefits include: regulating cholesterol, diabetes, cancer, HIV/AIDS, high blood pressure, cardiovascular health, and anti-viral.

Beta-Alanine

A non-essential amino acid commonly used for improving athletic performance and exercise capacity, building lean muscle mass, and improving physical functioning in the elderly.

Betaine

Has potential benefits for heart health, improving body composition, and promoting muscle gain and fat loss.

Beta-Sitosterol

Used to lower cholesterol levels and to reduce enlarged prostate.

Bifidobacterium animalis

These beneficial bacteria digest dietary fiber, help prevent infection and produce vitamins and other important chemicals.

Bifidobacterium Bifidum

Billions of Bifidobacterium line the walls of the large intestine (colon) and help ward off invasive harmful bacteria and other microorganisms, including yeast, and enhance the natural protective barrier in the gut. This facilitates the absorption of minerals such as calcium, copper, magnesium, iron, and zinc while producing B-complex vitamins and vitamin K.

Bifidobacterium breve

Has probiotic benefits in babies and young children.

Bifidobacterium infantis

Naturally releases an acid that kills harmful organisms to aid digestion and metabolism.

Bifidobacterium lactis Bl-04

Has been proven to fight tumor growths, improve digestion, and enhance immune system functions. Is also responsible for breaking down body waste and aiding in the absorption of vitamins and minerals in the gut.

Bifidobacterium Longum

Billions of Bifidobacterium line the walls of the large intestine (colon) and help ward off invasive harmful bacteria and other microorganisms, including yeast, and enhance the natural protective barrier in the gut. This facilitates the absorption of minerals such as calcium, copper, magnesium, iron, and zinc while producing B-complex vitamins and vitamin K.

Bilberry

Contains chemicals called tannins and flavonoids and is a support for diarrhea, digestive-tract irritation (including mouth and throat), reducing swelling (anti inflammatory), regulating blood sugar, circulation, and eye wellness.

Birch Essential Oil

Birch essential oil is composed primarily of one chemical component, methyl salicylate. Methyl salicylate is analgesic, anti-inflammatory, anti-spasmodic, rubefacient and anti-rheumatic and is therefore effective for muscle & joint pain relief.

Bitter Melon

Can help with digestive and immune functions, stimulate appetite, and lower blood sugar.

Black Cumin (Nigella sativa)

Support for respiratory wellness, antibacterial, and antifungal.

Black Pepper - Essential Oil

Support for stopping smoking, digestive wellness (constipation, diarrhea), and muscle or tendon injuries.

Black Walnut

Support for cardiovascular wellness, weight management, blood sugar, male fertility, cognitive wellness, antioxidant, bone wellness, and stress.

Bladderwrack

A supplement commonly used to relieve symptoms of diarrhea, constipation, indigestion, and heartburn.

Blessed Thistle

A common (but not foundational) ingredient in essiac tea. Support for digestive wellness, anti bacteria, fever, respiratory conditions, and nursing mothers' milk supply.

Bloodroot (Sanguinaria)

Support for immunity, gingivitis, and antibacterial.

Blue Tansy (Tanacetum annuum) - Essential Oil

A member of the daisy family and extracted from the flower. Support for allergy relief, calming, mental clarity, and positive mood.

Blueberry

The fruit of the blueberry bush. Support for cognitive wellness, anti aging, cardiovascular wellness, oxidative stress, inflammation, and weight management.

Borax (Bromate of Sodium)

The indications for this homeopathic remedy include gastrointestinal irritation, nausea, moving, diarrhea, anxiety, irregular and painful menses, and infertility.

Boron

A mineral that is found in food and the environment. Support for building strong bones, osteoarthritis, building muscles, increasing testosterone, cognitive wellness, and muscle coordination.

Boswellia

Boswellia, also known as Indian frankincense, is an herbal extract taken from the Boswellia serrata tree. Resin made from boswellia extract has been used for centuries in Asian and African folk medicine. It's believed to treat chronic inflammatory illnesses as well as a number of other health conditions.

Botrytis cineria

A destructive mold commonly found on plants, most notably wine grapes. Can cause lung symptoms, sometimes referred to as "winegrower's lung".

Brassicasterol

Brassicasterol is one of many plant sterols (also found in shellfish). Plant sterols have a cholesterol lowering effect and are thus used to improve cardiovascular health.

Brewers Yeast

A key ingredient in essiac tea. Support for antiviral, anti bacterial, treating skin conditions, and anti inflammatory.

Broadband Emission

Used for clearing broadband radiation. Imponderables are homeopathic remedies made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made. Although, some imponderables have indications beyond clearing.

Broccoli Sprouts

Known to support the immune system and help with metabolism.

Bromelain

An enzyme found in pineapple juice and in the pineapple stem. Support for nasal swelling (inflammation), osteoarthritis, poor digestion, muscle soreness, wounds, and burns.

Bryonia (Wild Hops)

The indications for this homeopathic remedy include muscle pain and soreness, dry mucous membranes, irritability, irregular and painful menses, abdominal pain, hoarseness, and constipation.

Burdock Root

Benefits Include: A key ingredient in Essiac Tea, Antiviral, Antibacterial, Treating Skin Conditions, Antiinflammatory.

Butcher's Broom

Support for hemorrhoids, gallstones, atherosclerosis (hardening of the arteries), poor circulation, pain, heaviness, leg cramps, varicose veins, itching, and swelling.

Butterbur

Support for migraines, allergies, asthma, ulcers, antioxidant, and immune support.

Butyric Acid (Butyrate)

Can offer support for the cardiovascular, digestive, immune, and sexual systems.

Caffeine

Stimulates the respiratory center, nerve centers, and increases diuresis.

Calcarea phosphorica (Phosphate of Lime)

Indications for this homeopathic remedy include bone healing, chronic wasting diseases, anemia, early menses, lactation problems, involuntary sighing, and abdominal pain.

Calcitonin

Calcitonin is a hormone that is produced in humans by the parafollicular cells (commonly known as C-cells) of the thyroid gland. Calcitonin is involved in helping to regulate levels of calcium and phosphate in the blood, opposing the action of parathyroid hormone.

Calcium

Essential for wellness. Support for bone wellness, energy production, and heart wellness.

Campesterol

Campesterol is a plant sterol that is used to inhibit cholesterol and improve cardiovascular health. Campesterol is found in nuts, fruits, legumes, and seeds.

Candida albicans

An opportunistic fungus that is usually found in the digestive system. It is the most common cause of fungal disease in humans.

Cantharis (Spanish Fly)

Indications for this homeopathic remedy include anxious restlessness, inflammation of the urogenital area, painful erection in males, irregular profuse menses, vaginal irritation, and burning in the esophagus and stomach.

Capsicum

Health benefits include: pain relief - rheumatoid arthritis, osteoarthritis, and other painful conditions; digestive aid, cardiovascular and blood health; improved circulation; migraine relief.

Caralluma fimbriata

May facilitate weight loss due to its ability to suppress appetite.

Carthamus tinctorius (Safflower Flower)

Promotes normal menstruation, helpful with abdominal masses, dizziness, joint pain, wound healing and sores that persist.

Cat's Claw (Samento)

Cat's Claw is an anti-inflammatory, is antimicrobial, and is an immune system modulator that is safe for people with autoimmune disease. It is also used to treat Lyme disease.

Cayenne

Support for pain, hypertension, antioxidant, antiparasitic, and antimicrobial.

Celery Seed Extract

Rich in nutrients and antioxidant properties, supports bone health, promotes red blood cell formation, and may improve blood-sugar levels.

Cell Phone Radiation

Used for clearing cell phone radiation. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Cell Tower Radiation

Used for clearing cell tower radiation. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Cellulase

An enzyme that "digests" cellulose, converting it to simple sugars (monosaccharides). Support for healthy-gut flora, normal bowel function, breaking down microbial biofilms (e.g. yeast), and digesting fermented foods and grains.

Cetyl Myristoleate (CMO)

Cetyl Myristoleate is a chemical compound which is a type of fatty acid ester or, more specifically, a cetylated fatty acid (CFA). It is the cetyl ester of myristoleic acid. There are some clinical trials appearing to show benefit for inflammation due to arthritis which should be taken into account.

Chaga Mushroom

A mushroom that grown on trees in northern climates. Health benefits include: Immunity, antioxidant, general health tonic, antibacterial, antivirus, blood sugar regulation, cardiovascular health, and anti-inflammatory.

Chamomile (German) - Essential Oil

German Chamomile (Matricaria Recutita) is a member of the daisy family. Support for relaxing the nervous system, soothing the digestive tract, assisting with sleep, intestinal motility, and tissue repair.

Chanca Piedra

Believed to help stimulate the production of bile and to promote healthy liver and gall bladder function.

Chaparral

Can be used to relieve arthritis and rheumatic pain, stomach pain, bowel cramps, gas, diarrhea, urinary tract infections, and skin disorders.

Chia Seed (Salvia hispanica seed)

Benefits include: antioxidant, good source of fiber and protein, weight control, anti-inflammatory, cardiovascular health, bone health, and blood sugar control.

Chicory Root

A good source of inulin, a type of prebiotic fiber that has been linked to increased weight loss and improved gut health. Also contains some manganese and vitamin B6, two nutrients tied to brain health.

Chlorella

Has been used for blood pressure and ulcerative colitis.

Chlorine dioxide (ClO2)

An anti-inflammatory. Helpful with cognitive function, cardiovascular wellness, immune support, stress, and anxiety.

Chlorophyll

Can be used for anti aging, wounds, energy, and weight loss.

Chlorophytum borivilianum

Support for antifungal, sexual wellness, and antioxidant.

Chocolate (Dark)

Made from cocoa butter and contains the high percentages of cocoa. An antioxidant and referred to as a superfood. Support for stress reduction, blood pressure regulation, heart wellness, weight management, inflammation, and eye wellness.

Chokeberry

Support for improved digestion, free-radical scavenging, weight loss, anti inflammatory, immune support, eye wellness, anti aging, and blood-pressure regulation.

Choline

Helps with DNA synthesis and maintaining a healthy nervous system. This nutrient is required to make acetylcholine, an important neurotransmitter.

Chopchini (Smilax China)

Health benefits include: anti-inflammatory, diuretic, pain relief, stimulant, proper bowel function, and detoxing - kidneys, bowel, lymphatic support.

Chromium

An essential trace mineral. Support for brain wellness, fat metabolism, carbohydrates, and sugar.

Chrondroitin

Chondroitin is a substance that occurs naturally in the connective tissues of people and animals. As a supplement in higher doses than is found naturally, chondroitin is a popular treatment for osteoarthritis.

Chymotrypsin

A digestive enzyme that breaks down proteins in the small intestine. It is secreted by the pancreas and converted into an active form by trypsin.

Cilantro

Rich in phytonutrients, flavonoids, and phenolic compounds, it can be used as an antioxidant, improving sleep, lowering blood-sugar levels, and supporting a healthy digestive tract.

Cinnamon - Essential Oil

Extracted from the interior bark of the cinnamon tree. Support for regulating blood sugar, heart wellness, anti viral, inflammation, and mental acuity.

Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum)

Made from the bark of the cinnamon tree and can act as an anti-microbial and help maintain blood-sugar levels.

Cistanche salsa

Helpful with urinary incontinence, low back and knee pain, testicular pain, impotence, infertility, and constipation.

Citrus Maxima Fruit (Pomelo)

Contains Vitamin C, which is essential for good bone structure, cartilage, muscle, and blood vessels. Aids in the absorption of iron, promotes wound-healing, and may also help to promoting overall wellness.

CLA (Conjugated Linoleic Acid; Omega-6 fatty acid)

Support for weight management, strength, anti inflammatory, allergies, and digestive wellness.

Cladosporium

This is the most common airborne mold, indoors and out. Can cause headaches, itchy eyes, sinus congestion, runny nose, coughing, and rashes.

Clary Sage - Essential Oil

Extracted from the leaves and flower buds. Support for menstrual issues, labor pains, asthma, coughing, sore throat, energy, stress, and gas.

Clematis

Also called 'Pepper Vine', Clematis is toxic is large quantities. In very small quantities its benefits include: treating migraine headaches, intestinal distress, skin irritation and infections, varicose veins, syphilis, fluid retention, and nervous disorders. It is also an anti-bacterial, and anti-fungal.

Clinoptilolite (Zeolite)

Clinoptilolite is a type of naturally-occurring, non-fibrous Zeolite and is the most relevant Zeolite for therapeutic purposes including support for digestion, immunity, and nervous systems.

Clove - Essential Oil

Extracted from the buds of the plant, Eugenia caryophyllata. Support for arthritis, rheumatism, asthma, bronchitis, sprains and strains, and toothaches.

Co - Q10 (Ubiquinol)

Plays an essential role in producing energy. Support in being a strong antioxidant (helps soak up oxidative stress and free radicals), heart wellness, and vascular wellness.

Cobalt

Helps absorb and process vitamin B12 and aids in repair of myelin, which surrounds and protects nerve cells. Helps in the formation of hemoglobin (red blood cells) and regulate and stimulate the production of some enzymes, such as thyroxine, a thyroid hormone.

Coconut Oil

Benefits include: Cardiovascular Health, Blood Pressure Control, Weight Control, Anti-inflammatory, Joint Pain, Builds Stamina and Strength, Brain Health, Improves Memory, Anti-bacterial, and Anti-fungal.

Collagen

Collagen is the most abundant protein in the human body, found in the bones, muscles, skin, and tendons. It is the substance that holds the body together. Collagen forms a scaffold to provide strength and structure.

Colloidal Silver (Oxygenated)

Has antibacterial and antimicrobial effects, soothes skin, and can provide respiratory relief.

Colostrum

Support for immunity, digestive wellness, bowel integrity (leaky gut), skin conditions, and allergies.

Comfrey

For centuries, comfrey has been used as a traditional medicinal plant for the treatment of painful muscle and joint complaints. Comfrey has been used both internally and externally as an herbal medicine for more than 2,000 years in many countries (Rode, 2002).

Copper

Can be used for improving wound healing and treating osteoarthritis and brittle bones (osteoporosis).

Copper (Colloidal)

Claimed to support cardiovascular health, osteoporosis, nervous system function, and stimulate collagen and elastin.

Cordyceps Sinensis

Support for respiratory wellness, blood-sugar regulation, anti aging, cardiac wellness, sexual wellness, and immune support.

Corn Silk

Benefits include: urinary bladder health, prostate health, kidney stones, cardiovascular health, diabetes, high blood pressure, weight loss, cholesterol control, fatigue, and bedwetting.

Cranberry

Benefits include: urinary bladder health (UTI), anti-cancer, lower blood pressure, and improve eyesight.

Creatine

Support for strength and muscle wellness.

Crocin

Support as a mood enhancer, blood-sugar regulation, respiratory wellness, cognitive wellness, pain, detoxing, and weight management.

Cryptococus laurentii

This fungus can cause skin infection, lung abscess, meningitis, eye infections, and inflammation of the abdominal cavity (peritoneum).

Cucumber

Promotes hydration and aids in weight loss.

Curcuma zedoaria (Zedoary Rhizome)

Helpful with skin disease, indigestion, chest and abdominal pain, regulates menses, constipation, and as an anti-inflammatory.

Curcumin

Curcumin is a substance found in turmeric. Support for inflammation, antioxidant, pain, weight management, depression, DNA repair, and mental clarity.

Curvulari

Found in soil in tropical and temperate zones, this opportunistic pathogen can cause respiratory disease, sinusitis, and inflammatory reactions in the brain, spinal column, and abdominal cavity.

Cuscuta chinensi (Dodder Seeds)

Helpful with immunity, impotence, nocturnal emissions, premature ejaculation, tinnitus, frequent urination, back pain, scanty menses, dizziness and diarrhea.

Cynomorium songaricum (Lock Yang)

Helpful with difficult urination, impotence, low sperm count, paralysis or general motor impairment and weak muscles. Also helps with constipation.

Damiana

Supports headaches, nervous upset stomach, constipation, bedwetting, boosting mental and physical stamina, and sexual wellness.

Dandelion

Used to aid in digestion and help stimulate appetite.

Dandelion Leaf (Taraxacum)

Highly nutritious and contains potent antioxidants, it may help fight inflammation, aid blood-sugar control, reduce cholesterol, lower blood pressure, promote a healthy liver, aid weight loss, support healthy digestion and treat constipation, boost your immune system, and be a useful skincare treatment, and support healthy bones.

Devil's Claw

Devil's claw is a flowering plant of the sesame family. Its root packs several active plant compounds and is used as an herbal supplement. In particular, devil's claw contains iridoid glycosides, a class of compounds which has demonstrated anti-inflammatory effects.

DHA (Docosahexaenoic Acid)

A key Omega-3 fatty acid. This source comes from non-GMO micro-algae. Supports brain wellness, nerve wellness, cardiovascular wellness, and hormone balance.

DHEA (Dehydroepiandrosterone)

Dehydroepiandrosterone (DHEA) is an important precursor hormone. Precursors are substances that are converted by the body into hormones. DHEA is the highest circulating steroid present in the human body. It does not have much biological effect on its own but is powerful when converted into hormones such as testosterone and estradiol.

Dianthus superbus

Helpful with urinary tract infections, scanty menstrual periods, constipation, and dry, painful conditions.

Dihomogamma-linolenic acid (DGLA; Omega-6 fatty acid)

Benefits include: anti-cancer, skin and hair health, nerve health, blood pressure regulation, and immune support.

Dopamine

Dopamine is a hormone and a neurotransmitter that plays several important roles in the brain and body. Dopamine plays an important role in Immune Function, Metabolism, Musculoskeletal growth & repair, and is well known for its function in the Nervous System.

D-Ribose

Used to improve athletic performance by boosting muscle energy, improving symptoms of chronic fatigue syndrome (CFS), fibromyalgia, and coronary artery disease.

Dulse (Atlantic)

Has antioxidant properties and known to be used to lower blood pressure, boost immune system, enhance blood circulation, and improve digestion.

Echinacea Purpurea

A member of the sunflower family and all parts of the plant are used medicinally. Supports the immune system, respiratory problems, and inflammation.

Ecklonia cava

Ecklonia cava is a species of algae. The extracts are available in dietary supplement form. A type of brown algae, Ecklonia cava is found off the coasts of Japan, Korea, and China. When consumed as a dietary supplement, Ecklonia cava is said to treat a variety of health problems.

EDTA (Ethylenediaminetetraacetic Acid)

People take to improve cognitive function, circulation, and heart health.

Elderberry

Benefits include: Immune support, antioxidant, reduces stress, anti-inflammatory, and cardiovascular health.

Electricity

Used for clearing electricity. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

EMF - Gamma Ray

Used for clearing gamma ray EMF. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

EMF - Infrared

Used for clearing infrared EMF. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

EMF - Microwave

Used for clearing microwave EMF. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

EMF - Radio

Used for clearing AM and FM radio EMF. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

EMF - Ultraviolet

Used for clearing ultraviolet EMF. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Enterococcus faecium

Promotes a balanced gut environment.

EPA (Eicosapentaenoic Acid)

Supports wound healing, cardiovascular wellness and increasing mood.

Epicoccum purpurascens

Also known as Epicoccum nigrum, this moldd is found in soil, on dead plants, wood, paper, textiles, food, insects, and human skin. It is dispersed by the wind and is also found in mold contaminated buildings. Causes allergic reactions in humans.

Epidermophyton floccosum

This fungus causes skin and nail infections in humans. Also causes athlete's foot, jock-itch, and ringworm.

Epsom Salt

Supports the nervous system and promotes skin wellness and inflammation relief.

Eucalyptol

Eucalyptol is a cytokine inhibiter used to control mucus secretions and slow or prevent inflammation in the respiratory system.

Eucalyptus globulus - Essential Oil

Also called the blue gum tree. Supports antiseptic and respiratory wellness. Works as a digestive aid, assists with immune support, anti infection, and mucous-membrane wellness.

Eucalyptus radiata - Essential Oil

Is sometimes said to be "gentler" than Eucalyptus globulus and can help with the respiratory system and skin.

Evening Primrose Oil

Rich in essential fatty acids (EFAs). Much of its beneficial action comes from gamma linolenic acid (GLA), an Omega-6 fatty acid. Support for skin conditions and irritations, anti inflammatory, menopause, perimenopause, the immune system, and arthritis.

Fenugreek

Fenugreek is an erect annual herb native to southern Europe and Asia. Undoubtedly one of the oldest cultivated medicinal plants. It is grown as a food, condiment, medicinal, dye, and forage plant. Support for digestive aid, respiratory wellness, immune support, promote lactation, aphrodisiac, blood sugar regulation, fevers, lymphatic, and congestion.

Fenugreek Seed

May function as a laxative, improve eye heath, reduce inflammation, and normalize blood sugar.

Feverfew

May assist with symptoms of migraines. pain relief, elevating mood, and helping with rosacea.

Fish Oil

Support for heart wellness, cardiovascular wellness, and kidney wellness.

Flavonoids

Naturally occurring plant pigments and one of the reasons fruits and vegetables are so good for you. Plays a special role in protecting the brain and reducing risk of asthma and stroke.

Flax Seed

Supports cardiovascular wellness, detoxification, and acts as an antioxidant.

Flaxseed Oil

Most of the benefits are attributable to its high content of Alpha-Linolenic Acid and may help with abnormal blood clotting, lower elevated blood pressure, improve vision and color perception, alleviate some allergies, reduce inflammation, and help with dry skin.

Fluorescent Lights

An imponderable homeopathic remedy used to counter the negative effects of exposure to fluorescent light which can include symptoms of mercury exposure.

Frankincense (Boswellia carterii) - Essential Oil

Extracted from the resin of the boswellia carterii tree. Supports mental clarity, depression, immune enhancement, skin conditions, hormone balance, energy, and sleep.

Fructo-Oligosaccharide

May lower cholesterol, lower triglycerides, improve glucose metabolism, and improve immune system function.

Fucoidan

Has been shown to slow blood clotting and has antiviral, neuroprotective, and immune-modulating effects.

Fulvic Acid

Supports as a detox agent for herbicides, including glyphosate.

Fumaria officinalis (Fumaria indica) (Pitta Papda)

Health benefits include: liver/gall bladder health, easing digestive discomfort, relieve constipation, diuretic, and treating various skin disorders - eczema.

Fusarium

Commonly found in soid and on plants. Some species of Fusarium produce mycotoxins in cereal crops. Fusarium is used in some human food products (Quorn - a meat substitute is an example). Symptoms caused in humans include eye irritation and nail fungus, lung irritation, and skin rash.

Gac

Gac (Momordica cochinchinensis) is a Southeast Asian fruit containing high amounts of beta-carotene and lycopene, and vitamins A, E, and C. It is used as an antioxidant and to improve collagen in the skin.

Garlic

Offers support for the immune system, anti bacterial, anti virus, anti fungal, acts as an aphrodisiac, and kidney wellness.

Garlic (Thai)

Believed to lower cholesterol levels, assist with high blood pressure, and balance blood-sugar levels.

Gelatin Hydrolysates

Some clinical studies report that the oral ingestion of hydrolyzed collagen decreases joint pain, those with the most severe symptoms showing the most benefit. Beneficial action is likely due to hydrolyzed collagen accumulation in the cartilage and stimulated production of collagen by the chondrocytes, the cells of cartilage. Several studies have shown that a daily intake of hydrolyzed collagen increases bone mass density.

Genistein

Genistein is an aglycone and part of the family of plant isoflavones. While it occurs naturally in soya beans, it can also be prepared in a purer, synthetic form. Isoflavones have similar chemical structures to human estrogen. Over the past few decades, evidence has emerged that genistein intake may have health benefits that span heart disease, reduced onset levels for breast and prostate cancer, and bone health.

Geotrichum candidum

A normal part of the human microbiome, associated with skin, sputum, and feces. It is also used in making cheese and yogurt. In humans Geotrichum can cause geotrichosis, affecting respiratory system, oral and vaginal areas, digestive system, and the skin.

Geranium (Rose) - Essential Oil

Comes from pelargonium graveolens, a shrub native to South Africa, Zimbabwe and Mozambique. Offers support for antifungal and acts as an insect repellent.

Germanium

An antioxidant mineral and helps detox heavy metals including mercury and cadmium. Offers support for yeast and viral infections, the immune system, and improving circulation (particularly to the brain).

Ginger (Black) (Kaempferia parviflora)

Offers support for male hormone wellness, weight management, and energy.

Ginkgo (Ginkgo biloba)

May help with cognitive function, soothing bladder infection, and increasing sexual energy.

Ginkgo Biloba

Supports mental clarity, tinnitus, oxidative stress, and disorders where deficient blood flow is common.

Ginseng, American (Panax quinquefolius)

Offers support for anxiety, dental caries and plaque, brain wellness, and anti inflammatory.

Ginseng, Brazilian (Hebanthe eriantha) (Suma) (Para Tudo)

An adaptogen whose benefits include: stress relief, immune support, anticancer, treating diabetes, enhance male sexual performance, and is an aphrodisiac.

Ginseng, Panax (Asian or Korean Ginseng)

Offers support for male sexual wellness, the immune system, energy, antioxidant, and acts as an anti inflammatory.

Ginseng, Sanchi (Panax notoginseng)

Supports wellness in cardiovascular, liver function, kidney function, and is an antioxidant.

Ginseng, Siberian (Eleutherococcus Senticcosus)

An herbal adaptogen with the following benefits: nourishes muscles, boosts energy, anti-inflammatory, reduces edema, nerve health, diabetes, male sexual energy, and reduces cortisol production.

Ginseng, Tibetan (Rhodiola)

Offers support for fatigue, heart wellness, strength, immune support, stress, and blood-sugar regulation.

GLA (Gamma-Linoleic Acid; Omega-6 fatty acid)

A fatty acid found primarily in vegetable oil. A primary source is evening primrose oil. Offers support for atopic dermatitis, ADD, and lung wellness.

Glucosamine

Glucosamine is a natural compound found in cartilage — the tough tissue that cushions joints. In supplement form, glucosamine is harvested from shells of shellfish or made in a lab. There are several forms of glucosamine, including glucosamine sulfate, glucosamine hydrochloride and N-acetyl glucosamine.

Glutathione

Offers support as an antioxidant, immune support, detoxification, cystic fibrosis, and autoimmune disorders.

Goji Berries

Offers support as an antioxidant, helps depression, heart wellness, memory loss, immune support, and anti aging.

Gold (Colloidal)

Has anti-inflammatory and rejuvenating properties, enhances mood, improves cognitive function, and strengthen skin health.

Golden Oyster Mushroom

Benefits Include: antioxidant, blood sugar control, lowering cholesterol, cardiovascular health, high in protein, several B vitamins, and amino acids; anti-cancer.

Goldenrod (Solidago virgaurea)

Benefits include: anti-inflammatory, urinary health, immune support, and respiratory health.

Goldenseal (Hydrastis Canadensis)

Used as an herb and homeopathic remedy, indications include regulating blood pressure, help with digestive functions, reduce inflammation, regulate blood sugar, constipation, testicular pain, and gynecological issues in women.

Gotu Kola

Centella asiatica L. (Gotu Kola) is a nutritionally important plant and a valued traditional medicine in South East Asia. Gotu kola contains certain chemicals that seem to decrease inflammation and also decrease blood pressure in veins. Gotu kola also seems to increase collagen production, which is important for wound healing.

Grape Seed Extract

May help improve blood circulation and lowering cholesterol levels. Reduces swelling caused by injury and supports eye health.

Grapefruit Seed Extract

Hypothesized to help prevent infectious bacteria growing inside your urinary tract.

Gravel Root (Eupatorium purpureum)

Benefits include: diuretic, urinary tract health, prostate health, gout, rheumatism, and cystitis.

Graviola (Annona muricata)

Benefits include: anti-cancer, anti-viral (herpes), immune support, anti-parasitic, and fight infections.

Green Tea Extract (Carmellia Sinesis)

Contains a large amount of antioxidants called polyphenols - specifically epigallocatechin gallate (EGCG), catechins, theaflavins, tannins, and flavonoids. Offers support for anti inflammatory and appetite control.

Guduchi (Tinospora Cordifolia) (Moonseed)

Health Benefits Include: respiratory health - hay fever; lower cholesterol, digestive health, improve physical performance, relieve gout, anti-cancer, and as a topical to treat scabies.

Guggul

One chemical ingredient in the extract is the steroid guggulsterone, which acts as an antagonist of the farnesoid X receptor, once believed to result in decreased cholesterol synthesis in the liver.

Gymnema sylvestre

May help in lowering elevated blood sugar.

Hawthorne Berry

Loaded with antioxidants and has been used to for its anti-inflammatory properties, reducing blood pressure, aiding digestion, reducing anxiety, and promoting heart health.

Helichrysum - Essential Oil

A member of the daisy plant family. Offers support for anti inflammatory, antimicrobial, astringent, helps treat scar tissue, assists with liver wellness, anti fungal, stress reduction, allergies, energy, and skin wellness.

Helminthosporium

This species of fungus are responsible for diseases in grasses, fruit trees, grain cereals, and potatoes. In humans they can create allergic reactions like rhinitis and asthma.

Hericium Erinaceus (Lion’s Mane Mushroom)

Offers support for brain wellness, antioxidant, wound healing, gastric ulcers, and weight management.

HGH (Human Growth Hormone)

Stimulates growth in young people, regulates body fluids and body composition, and supports sugar and fat metabolism.

Hibiscus

Offers support for immunity and wound healing.

Holy Basil

Offers support for anxiety, dental caries and plaque, brain wellness, and anti inflammatory.

Honey

Contains antioxidant properties while its antibacterial and anti-fungal power has been shown to boost immunity.

Hops

Offers support for osteoporosis, female sexual wellness, weight management, depression, anxiety, insomnia, and immune support.

Hormodendrum cladosporium

This mold is abundant decomposing plants, leather, manmade material, and wood products. Spores are released in great numbers after damp weather or rain.

Horny Goat Weed (Epimedium grandiflorum)

Active compound is Icariin and offers support for cardiovascular wellness, support for the nervous system, and assist with erectile dysfunction. Helpful with impotence, frequent urination, forgetfulness, pain in the lower back and knees, muscle cramps, joint pain, numbness in the extremities, dizziness, and irregular menstruation.

Horsetail

Has been used for better kidney and bladder function, urinary tract health, and incontinence.

Humic Acid

Offers support as a detox agent for herbicides, including Glyphosate.

Hyaluronic Acid (Low Molecule)

A moisture-binding ingredient that helps keep skin plump and hydrated.

Hydrangea Root

Benefits include: urinary bladder health, hay fever, prostate health, and kidney stones.

Hydrogen Peroxide (H2O2)

Used as a cleaning agent because of its strong oxidative effect and is toxic for this reason. Benefits: anti-microbial, used to prevent infection in minor wounds and mouth irritations, and to kill mold and fungi.

Indian Rhubarb (Darmera peltata)

Benefits include: liver health, kidney health, and anti-viral (herpes).

Inulin

Used to improve digestive health, relieve constipation, and promote weight loss.

Iodine (Nascent)

A mineral that is needed in the diet to ensure that the thyroid works properly. Offers support for metabolism, bone wellness, immune response, development of the central nervous system (CNS), maintaining proper body temperature, energy, and assists with weight management.

Ipriflavone

Ipriflavone is a synthetic flavonoid derived from the soy isoflavone called daidzein. It promotes the incorporation of calcium into bone and inhibits bone breakdown, thus preventing and reversing osteoporosis.

Iron

IAn essential trace mineral that offers support for energy and blood wellness.

Japanese Knotweed (Polygonum cuspidatum)

Benefits include: Bronchitis, mouth and sore throat, gum disease, respiratory health, skin health, edema, and constipation.

Jasmine - Essential Oil

Offers support as an antiseptic, aphrodisiac, detox, and assists with calming.

Jet Lag

Used for clearing jet lag. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Juniper

Extracted from the berry, may stimulate appetite and act as a diuretic.

Karanj (Pongamia glabra)

Health benefits include: anti-parasitic.

Kelp

Support for a common (but not foundational), ingredient in essiac tea, a rich source of several vitamins and minerals.

Keratan Sulfate

Keratan sulfate (KS), also called keratosulfate, is any of several sulfated glycosaminoglycans (structural carbohydrates) that have been found especially in the cornea, cartilage, and bone. It is also synthesized in the central nervous system where it participates both in development and in the glial scar formation following an injury. Keratan sulfates are large, highly hydrated molecules which in joints can act as a cushion to absorb mechanical shock.

Kino (Pterocarpus marsupium)

May lower elevated Blood Sugar levels.

Lactase

An enzyme that breaks down lactose, a sugar in milk and milk products that can cause cramps, diarrhea, and gas.

Lactobacillus Acidophilus

A probiotic and an important part of the gut microbiome. In women, the vaginal microbiome is also benefited. It has a wide range of action, including protecting the gut lining, defending against yeast overgrowth, and general immune support.

Lactobacillus bulgaricus

Prevents harmful bacteria from growing.

Lactobacillus Casei

A probiotic and important immune support in the gut and other mucosal linings.

Lactobacillus crispatus

Has been used to prevent UTIs and gynecological infections.

Lactobacillus Gasseri

Offers support for weight management, allergies, respiratory wellness, digestive wellness, cholesterol management, and female sexual wellness.

Lactobacillus lactis

Benefits include boosting immunity, allergy relief, irritable bowel syndrome (IBD) support, and anti aging.

Lactobacillus paracasei LPC-37

Can have positive effects on digestion and basic immune functions.

Lactobacillus plantarum

Touted as a natural approach to controlling digestive issues and boosting the immune system.

Lactobacillus reuteri

Helps maintain digestive balance and supports immune health.

Lactobacillus rhamnosus

Used as a probiotic to prevent the growth of harmful bacteria in the stomach and intestines.

Lactobacillus salivarius LS-33

Helps to inhibit the growth and spread of pathogens and other microorganisms that can cause infections.

L-Alanine

Offers support for blood sugar regulation, energy, stress, and male sexual wellness.

Larch Arabinogalactan

A fiber from the Larch tree that ferments in the intestine. Benefits include: immune support, anti-viral, liver health, lung health, microbiome health, and cholesterol control.

L-Arginine

Benefits Include: Erectile Dysfunction, Male Sexual Health, Cardiovascular Health, and Strength.

L-Asparagine

A non-essential amino acid (meaning the body produces it). Supports strength, nerve wellness, and tissue repair.

L-Aspartic Acid

A non-essential amino acid (meaning the body produces it). Supports energy, strength, cognition, and memory.

Lavender - Essential Oil

Supports mental wellness, female sexual wellness, sleep, and cardiac wellness.

L-Carnosine

Carnosine (beta-alanyl-L-histidine) is a dipeptide molecule, made up of the amino acids beta-alanine and histidine. It is highly concentrated in muscle and brain tissues. It has been proven to scavenge reactive oxygen species (ROS) as well as alpha-beta unsaturated aldehydes formed from peroxidation of cell membrane fatty acids during oxidative stress. It also buffers pH in muscle cells, and acts as a neurotransmitter in the brain. It is also a zwitterion, a neutral molecule with a positive and negative end. Carnosine can chelate divalent metal ions. Carnosine can reduce the telomere shortening rate. It is also considered as a geroprotector.

L-Citrulline

A non-essential amino acid whose benefits include: Vasodilator, Increase Nitric Acid, Male Sexual Health, Cardiac Health, Energy, Immunity, and Strength.

L-Cysteine

A semi-essential amino acid that is a building block for glutathione. Offers support as an antioxidant (by virtue of its relationship to glutathione). Supports reducing the toxic effect of alcohol (liver damage and hangover), assists with male sexual wellness, OCD, respiratory wellness, and digestion.

Lecithin

Benefits include: lowering cholesterol, cardiovascular health, improves digestion, skin health, mental health, supports breast feeding.

Leek Stem Powder

Contains kaempferol, a flavonol that may lower the risk of chronic diseases including heart disease.

Lemon

Supports hearth health, controlling weight, preventing kidney stones, protecting against anemia, and improving digestive health.

Lemon - Essential Oil

Supports respiratory wellness, the immune system, anti inflammatory, pH balancer, and digestive wellness.

Lentinan

Lentinan is a polysaccharide isolated from the fruit body of shiitake mushroom . Lentinan may accelerate the regeneration and repair of Bones after being damaged.

Leonurus heterophyllus (Chinese Motherwort)

Helpful with irregular menses, pre-menstrual syndrome (PMS), infertility, postpartum abdominal pain, and urinary tract infection, promoting circulation, breast swelling and pain, and detoxification.

Leucine

Support for strength, metabolic functions, mental wellness, and endurance.

Leuconostoc cremoris

Can provide benefits in keeping the intestinal cells healthier.

L-Glutamic Acid

An amino acid and a neurotransmitter involved in the synthesis of other neurotransmitters such as GABA. Supports energy, strength, supports digestion, gut wellness, and muscle tissue repair.

L-Glutamine

The most abundant non-essential amino acid in the human body. Supports protein synthesis, acid-base regulation, injury repair, digestive wellness, and disease recovery.

L-Glycine

Used for preventing stroke, sleep problems, benign prostatic hyperplasia (BPH), metabolic syndrome, and some rare inherited metabolic disorders.

L-Histidine

An amino acid that supports energy, strength, anti inflammatory, allergies, and ulcers.

Licorice

Made from the root and lower stems, it can help with digestive and immune systems and inflammation.

Light of Saturn

Force of physical strength and endurance. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Lime - Essential Oil

Support for sound healing, anti bacterial, blood pressure regulation, and skin wellness.

Lipase

The enzyme that triggers the digestion of fat. Supports for digestive wellness, celiac disease, and resolve nutrient deficiency.

L-Isoleucine

An essential amino acid the body does not produce. Supports energy, strength, muscle integrity, blood sugar regulation, and hemoglobin formation.

Lithium Orotate

Support for mental wellness, sleep, and headache.

L-Leucine

An essential amino acid the body does not produce. L-Leucine has more power to stimulate protein synthesis than any other amino acid. Supports energy, strength, and muscle integrity.

L-Lysine

An essential amino acid the body does not produce. Offers support for anxiety, immune support, weight management, energy, and strength.

L-Methionine

A non-essential amino acid the body produces, although supplementing enhances its effect. Supports energy, strength, antioxidant, cardiovascular wellness, anti aging, detox, and female infertility.

Lomatium Dissectum Root

Traditionally used by Native Americans for supporting respiratory wellness.

L-Ornithine

A non-essential amino acid the body produces. Offers support for energy, strength, liver wellness, fatigue, and supports the human growth hormone.

Lotus

(Offers support for the immune system, mental wellness, and cardiovascular wellness.

L-Phenylalanine

An essential amino acid the body does not produce. Offers support for energy, strength, caffeine and alcohol addiction, skin issues, anti inflammatory, and weight management.

L-Proline

A non-essential amino acid the body produces, although supplementing enhances its effect. Supports energy, strength, the production and repair of cartilage, collagen, tendons, heart muscle, and ligaments.

L-Serine

A non-essential amino acid the body produces. Supports energy and strength.

L-Threonine

An essential amino acid the body does not produce. Support for energy, strength, nervous system.

L-Tryptophan

An essential amino acid the body does not produce. Supports energy, serotonin, melatonin, and vitamin B6.

L-Tyrosine

Is made by the body from another amino acid, phenylalanine. Offers support increased mood, memory improvement, and other cognitive conditions.

Lutein

Support for eye wellness, antioxidant, and anti inflammatory.

L-Valine

An amino acid that supports energy, strength, muscle-damage repair, and increased endurance.

Lycopene

Lycopene is a bright red carotenoid found in red fruits and vegetables: Gac, tomatoes, papaya, red carrots, watermelons, etc. It is a strong antioxidant used to protect against sun exposure, some cancers, and cardiovascular disease.

Lycopus lucidus (Marsh Orchid)

Helpful with edema, swelling caused by injury, dysmenorrhea, and abdominal pain.

Maca Root

Supports male and female sexual wellness, immune support, energy, antioxidant, anti inflammatory, and detox.

Magnesium

Offers support for heart wellness, mental wellness, anti inflammatory, headaches, weight management, anti aging, sexual wellness, fatigue, energy, strength, and digestive wellness.

Magnesium Bicarbonate

Magnesium Bicarbonate is a form of Magnesium. It is a complex hydrated salt that only exists in Water and only under certain conditions. Magnesium Bicarbonate does not exist in solidified form.

Magnesium Oxide

Important for many systems in the body, but is especially vital for healthy muscles and bones. Can be used to relieve heartburn, indigestion, migraines, and as a laxative.

Magnetic North Pole

Force of attraction and repulsion. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Magnolia

Support for mental wellness, weight management, antioxidant, immune support.

Maitake Mushroom (Grifola frondosa)

Benefits Include: anti-cancer, antioxidant, adaptogen (overall wellness), blood sugar regulation, immune support, source of vitamin B and C, good mineral source - copper, potassium, and amino acids.

Malassezia pachydermatis

A yeast commonly found in the microbiome of humans, dogs, and cats. Reactions include skin and ear infections, with ear infections most commonly occurring in dogs.

Mandarine (Red) - essential oil

Offers support for the immune system, anti fungal, bowel function, appetite control, anti inflammatory, and calms spasms.

Manganese

Manganese is a mineral and is critical for a variety of bodily processes such as the utilization of certain vitamins, utilization of protein and amino acids and the metabolism of cholesterol. Benefits include: antioxidant, nerve wellness, immune support, energy, and weight management.

Mangosteen (Garcinia mangostana)

Benefits include: anti-inflammatory, antioxidant, anti-cancer, immune support, skin health, weight loss aid, and digestive health.

Manjistha (Rubia cordifolia)

Health Benefits include: respiratory health, anti-bacterial, diuretic, detoxing and blood cleansing, menstrual issues, urinary tract infections, and relief from rheumatism.

Marjoram

Can help with digestive cramps, headaches, and insomnia.

Marshmallow Root (Althaea officinalis)

Benefits include: helps coughs and colds, skin health, digestive aid, diuretic, gut health, antioxidant, and cardiovascular health.

Melatonin

Support for mental wellness, sleep, cognitive wellness, cardiovascular wellness, endurance, injury recovery, weight management, eye wellness, and stress.

Melissa - Essential Oil

Offers support for stress, mental wellness, immune support, and blood-sugar regulation.

Methylsulfonylmethane (MSM)

Methylsulfonylmethane reduces pain, inflammation, and allergic reactions. It also has wound healing, dermatologic, and exercise performance increasing effects.

Milk Thistle

Possesses antioxidant properties and may help with the digestive and immune systems, support better metabolism, and reduce blood-sugar levels.

Modified Citrus Pectin (MCP) (Pectinic acid)

A nutritional supplement whose benefits include: remedy for diarrhea, cancer prevention, cardiac health, lower cholesterol, and gut health (a prebiotic).

Molybdenum

Activates enzymes that help break down harmful sulfites and prevent toxins from building up in the body.

Moonlight (luna)

Clinical indications include: acidity, epilepsy, headache, inter-menstrual flow, edema, distention of the uterus, sleep walking, and parasitic worms. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Morinda officinalis

Helpful with impotence, premature ejaculation, frequent urination, incontinence, weak and sore back, muscular atrophy, dermatitis, depression, arthritis, and leg pain.

Mucor racemosus

A rapidly growing fungus that is considered an opportunistic pathogen. It is commonly used in the reproduction of enzymes and to manufacture various dairy foods. It can cause irritation to the facial sinuses as well as other allergic reactions.

Mucuna Pruriens

Support for mental wellness, sexual wellness, blood-sugar regulation, nerve wellness, and antioxidant.

Muira Puama

Support for cognitive wellness and male sexual wellness.

Mulberry

Health benefits include: Digestive aid, antioxidant, cardiovascular and blood health, control blood pressure, immune support, better vision, anti-cancer, improves circulation, anti-aging, and bone health.

Mussel (Green Lipped)

A shellfish known to assist with rheumatoid arthritis, osteoarthritis, and asthma. It's also used to prevent sore muscles after exercise.

Myrrh - Essential Oil

Support for anti parasitic, anti inflammatory, cognitive wellness, and antifungal.

N-Acetyl Cysteine (Nac):

Comes from the amino acid L-cysteine and is most well-known for its antioxidant effects and is remarkable in its ability to increase glutathione, the body's most potent self-made antioxidant and detoxification compound. Supports liver wellness, toxicity, heart wellness, lungs, and kidney wellness.

N-Acetyl Glucosamine (Nag)

Chemically similar to glucosamine (a natural substance found in cartilage), N-acetylglucosamine is thought to alleviate joint stiffness and pain, protect the lining of the stomach and intestines, and reduce dark spots on the skin caused by sun exposure and aging.

Nattokinase

Offers support for cardiovascular and circulatory wellness.

Neem Bark

Neem bark is used for skin diseases, fever, malaria, ulcers, and to reduce pain.

Negative Ions

Known to increase mood, relieve stress, and boost daytime energy.

Neroli - Essential Oil

Support for sound healing, anti bacterial, blood pressure regulation, and skin wellness.

Nettle Leaf

Support for anti-inflammatory, antioxidant, blood-sugar regulation, mental wellness, anti-aging, cardiovascular wellness, cognitive wellness, immune support, and weight management.

Nettle Root

Nettle Root is commonly used to treat urinary problems and enlarged prostate. It contains compounds that act as estrogen blockers. When used as a tea, nettle root is more powerful than nettle leaf.

Niaouli - Essential Oil

Supports respiratory wellness, sleep, immune support, and skin wellness.

Nicotinamide Riboside

An alternative form of vitamin B3 and is promoted as an anti-aging supplement because it boosts your body's levels of NAD+, which acts as fuel for many key biological processes.

Nitric Oxide

Nitric Oxide is produced in the arteries during times of exertion, causing the blood vessels to relax and widen, allowing more blood to flow.

Noni Fruit (Morinda Citrifolia)

Benefits include: Skin health, immune support, anti-cancer, hearing loss, bone health, urinary tract health, asthma, and stomach ulcers.

Nucleotide

Had a beneficial effect on the intestinal microflora, stimulating the growth of beneficial bacteria and inhibiting pathogens.

Nutmeg

Support for sexual wellness, cognitive wellness, pain, mental wellness, and immune support.

Oats (Avena sativa)

Has been know to be used in lowering blood pressure, alleviate diarrhea, increase energy, and stabilize insulin levels.

Ocean Water (Purified and Concentrated)

Believed to clean the skin and strengthen the immune system. Has been used for bone and muscle pain, arthritis, circulatory, and post-surgical issues along with providing support for anxiety and depression.

Okinawa Sango Coral Calcium

Fossilized coral from the deep seabed near Okinawa, Japan. Reported to be more porous and absorbable. Contains calcium, magnesium, and 74 other trace minerals.

Oleic Acid (Omega-9 fatty acid)

Benefits include: immune support, cardiovascular health, brain health, anti-aging, and nerve health.

Oligomeric Proanthocyanidins (OPCs)

Oligomeric proanthocyanidins (OPCs) are some of the most abundant polyphenolic substances in the plant kingdom. OPCs may inhibit some aspects of the Aging Process (by enhancing the body's renewal of Collagen and inhibiting excessive cross-linking).

Oligopeptide

A relatively new addition to the list of peptides that are used in skin care.

Olive Leaf

Benefits include: anti-inflammatory, anti-viral, anti-bacterial, helps with diarrhea, chronic fatigue syndrome, allergies, bone related conditions, immune booster, and diabetes.

Orange (Bergamot)

May help prevent kidney stones, support the immune system, and assist with better metabolism.

Oregano - Essential Oil

Benefits include support for the digestive, immune, and respiratory systems. Can also help with overall skin health.

Ornithine Ketoglutarate (OKG)

This is a salt, made from the amino acid ornithine and alpha-ketoglutarate. Benefits include: wound healing, building muscle and strength, and proper liver function.

Osteoblasts

Osteoblasts are cells with a single nucleus that synthesize bone. However, in the process of bone formation, osteoblasts function in groups of connected cells.

Oxygen

Utilized in caring for the immune, nervous, and respiratory systems as well as helping with the skin.

Oyster Mushroom

Benefits include: Good source of niacin, riboflavin, pantothenic acid, folate, vitamin B6, and thiamin; cardiovascular health, immune support, anti-cancer, and metabolic support.

Ozone (O3)

A molecule consisting of three oxygen atoms. Although ozone is toxic and damaging to the environment, it is used beneficially as an anti-bacterial, anti-viral, and to kill molds and fungi.

Palmitoleic Acid (Omega-7 Oil)

Studies suggest it is good for heart health.

Pantethine

Offers a host of benefits including the processing of fats and carbohydrates, improving energy, and supporting adrenal cortex functions.

Papain

A proteolytic enzyme that digests proteins from the papaya plant. Offers support for inflammation and swelling, digestive wellness, allergies, and parasites.

Parsley (Petroselinum crispum)

Benefits include: control blood pressure, treat allergies, anti-inflammatory, anti-cancer, eye health, bone health, cardiovascular health, and antibacterial.

Passion Flower

Benefits include support for the cardiovascular, nervous, respiratory, and sexual systems.

Patchouli - Essential Oil

Supports blood pressure regulation, stress, and energy.

Pau D'arco

An herb from Central and South America. Benefits include: Antimicrobial, anti fungal (candida) anti-cancer, helps with diabetes, ulcers, respiratory ailments, pain, liver and gastric problems.

Penicillium

A common indoor and outdoor mold. Can cause headaches, sneezing, rashes, asthmatic symptoms, sinus congestion, and coughing.

Peppermint - Essentail Oil

Offers support for bowel wellness, digestive wellness, allergies, and cognitive wellness.

Peptidase

An enzyme which breaks down peptides into amino acids.

Peptide

Can provide significant anti-aging benefits.

Perilla frutescens (Perilla or Korean perilla)

The leaves of this plant are used for the following benefits: anti-depressant, anti-anxiety, respiratory health, digestive health, infection, pain relief, and anti-tumor.

Phoma

A species of fungi found in soil and plants. It can also be found in carpet dust and on damp surfaces indoors. It can create an allergic reaction in humans and is cross-reactive with Alternaria alternata.

Phosphatidylserine

Support for cognitive wellness, strength, stress, cardiovascular wellness, male sexual wellness, and anti aging.

Phosphorus

Helps build strong bones and teeth, filter out waste in the kidneys, manage how the body stores and uses energy, grow, maintain, and repair tissue and cells, assist in muscle contraction, and reduce muscle pain after exercise.

Pine Bark Extract

Used to prevent diabetes, diabetes-related health issues, and problems of the heart and blood vessels and commonly used in "anti-aging" products.

Pioppino (Black Poplar) Mushroom

Benefits include: diuretic, antiseptic, anti fungal, antioxidant, anti-cancer, cardiovascular health, anti-inflammatory.

Piperine

Support for antioxidant, anti inflammatory, mental wellness, muscle repair, and immune support.

Piperlongumine

An alkaloid found in the plant species Piper Longum (Long Pepper) from southern India and Southeast Asia. Benefits: Anti-cancer and anti-inflammatory.

Plantago asiatica (Plantago Seeds)

Helpful with edema, diarrhea, urinary tract infections, vision problems such as cataracts, and productive coughs.

Plantain Leaf

Benefits include: skin irritation, wound healing, anti-inflammatory, anti-bacterial, anti-fungal, and antioxidant.

Plum

Rich in antioxidants, used for improving circulation and heart health, relieving constipation, lowering cholesterol, and improving immunity.

Pomegranate

Rich in antioxidants and Vitamin C, can be used to improve cognitive function, digestion, joint health, and as an anti-inflammatory.

Pomegranate Seed

Offers support for antioxidant, blood pressure regulation, anti Inflammatory, cardiovascular wellness, weight management, anti aging, cognitive wellness, and immune support.

Porcini Mushroom

Benefits include: source of vitamins B5, folate and B3 as well as copper, iron, magnesium, calcium, and zinc; immune support, building strength and stamina, general wellness.

Potassium

Support for muscle and nerve wellness, blood pressure regulation, fluid balance, and bone wellness.

Progesterone

Progesterone (P4) is an endogenous steroid and progestogen sex hormone. Most commonly know for its role in women's health, Progesterone also plays an important role in men's health and is a precursor to testosterone.

Proline (Hydroxyproline)

Hydroxyproline is a derivative of proline which is a signature amino acid for fibrillar collagens and comprises approximately 13.5% of the protein.

Prolyl Endopeptidase

An enzyme and is involved in the development and degradation of several hormones. Offers support for mental and digestive wellness.

Propionibacterium freudenreichii

Can act as an anti inflammatory, benefit Irritable bowel syndrome (IBD), and relieve constipation.

Propolis

Offers support for the immune system, allergies, anti inflammatory, anti yeast, anti fungal, and antiviral.

Protease

An enzyme that triggers the digestion of proteins and peptides. Support for tissue repair, immune support, energy, and strength.

Proteoglycans

Proteoglycans (mucoproteins) are formed of glycosaminoglycans (GAGs) covalently attached to the core proteins. They are found in all connective tissues, extracellular matrix (ECM) and on the surfaces of many cell types.

Prunus persica (Peach Kernel)

Helpful with any abdominal stasis, including constipation, flank pain, lung or intestinal abscess, and menstrual disorders. Peach Kernel Oil is used as a topical for its anti-aging effect.

Pullularia pullulans (Aureabasidium)

This mold is most often found in soil, but also on decaying vegetation and plants. It is used in the prevention of disease on plants held in storage.

Pulsatilla Nigricans

Indications for this homeopathic remedy include: support for anxiety, sleep, respiratory wellness, headaches, and digestive wellness.

Pumpkin Seed Extract

Improves prostate health, urinary function like overactive bladder, cardiac health, insomnia, and blood sugar regulation. Pumpkin seeds are high in magnesium.

Pycnogenol

Pycnogenol is a compound of natural chemicals. It comes from the bark of a European pine tree. Pycnogenol is thought to be an antioxidant that helps protect cells from damage.

Pygeum Bark

Pygeum bark is used for prostate health, to treat prostate cancer, as an anti-inflammatory, to reduce pain, fever, and stomachache, and as an aphrodisiac.

Pyrroloquinoline Quinone (PQQ)

PQQ is a small molecule once thought to be a vitamin, although its actions in the human body are not related to this hypothesized vitamin-like mechanism. Via its actions as a REDOX agent in cells, it can modify signalling and is thought to support mitochondrial function.

Quercetin

Support for antioxidant, weight management, cardiovascular wellness, anti inflammatory, anti aging, and cognitive wellness.

Raspberry Leaf

Support for cardiovascular wellness, digestive wellness, and reproductive wellness.

Rauwolfia (Indian Snakeroot)

Benefits include: antihypertensive and mental health.

Red Clover

Support for a common (but not foundational), ingredient in essiac tea. Assists with high cholesterol, respiratory wellness, hot flashes, premenstrual syndrome, and breast tenderness.

Red Marine Algae

Support for the immune system, detox, and digestive wellness.

Reishi Mushroom

Benefits include: immune support, anti-cancer, anti-depressant, boost overall energy, cardiovascular health, blood sugar control, antioxidant, anti-aging, and anti-viral.

Resveratrol

Can help with heart health, boosting the immune system, and stabilizing blood sugars.

Rhizopus nigricans

This is an oppotunistic fungus found around the world. It can be found in the atmosphere, in basements, damp walls, grains and other types of food. Allergic reactions include asthma and pneumonia, sinusitis, coughing, and wheezing.

Rhodiola rosea

Support for nicotine withdrawal, energy, endurance, mental fatigue, and weight loss.

Rhodotorula glutinis

This is found in soil, water, air, on shower curtains and shower tiles and toothbrushes. It’s an opportunistic pink mold (like candida) but is primarily dangerous to those with compromised immune systems. It can cause infections in the eye, urinary and respiratory tracts.

Rice Bran Extract

Can help lower cholesterol. Contains an antioxidant and helps decrease cholesterol absorption and increase cholesterol elimination.

Rock Rose

One of the Bach Flower Remedies, made from the flower of the rock rose evergreen shrub. Benefits include: treating panic; reducing stress, fright, anxiety, or fear; promoting relaxation and calm.

Rose (Rosa damascene Mill) - Essential Oil

Support for detox, liver wellness, calming, antioxidant, and sexual wellness.

Rose Hips

Is used to support joint health and improved the immune system.

Rosemary - Essential Oil

Offers support for mental wellness, energy, cognitive wellness, anti inflammatory, anti aging, and nerve wellness.

Royal Jelly

May have antibacterial, antioxidant, and anti inflammatory properties.

Saccharomyces boulardii

Can be used for preventing diarrhea.

S-Adenosy-L-Methionine (SAMe)

S-Adenosy-L-Methionine (SAMe) is a compound found naturally in the body. SAMe helps produce and regulate hormones and maintain cell membranes.

Saffron

Offers support for sexual wellness, mental wellness, cardiovascular wellness, weight management, detox, and energy.

Sandalwood (Santalum paniculatum) - Essential Oil

Support for cognitive wellness, allergies, tissue regeneration, anti yeast, and immune support.

Saw Palmetto

Saw Palmetto berries are used for prostate health and to treat certain types of cancer. It is also reported to prevent hair loss and improve overall urinary tract function and regulate testosterone levels.

Schisandra

Offers support for the immune system, stress, energy, and respiratory wellness.

Seaprose S

Also known as protease-s and is a proteolytic enzyme (digests protein) taken between meals for a system-wide effect rather than focusing on the digestion of food. Benefits include reducing inflammation and breaking up mucus.

Selenium

Selenium is an antioxidant mineral. Supports reproductive wellness, thyroid wellness, immune support, and increased mood.

Sepia (Inky Juice of Cuttlefish)

Indications for this homeopathic remedy include: weariness and weakness, indifference toward others, pelvic pain, prolapsed uterus, hot flashes during menopause, painful coition, dry cough.

Serrapeptase

A proteolytic enzyme that digests protein and is extracted from a bacteria found in silk worms. Support for dissolving scar tissue, fighting inflammation, and immune support.

Shatavari

Support for a grounding effect, female aphrodisiac, and strength.

Sheep Sorrel Root

A key ingredient in essiac tea. Offers support as an anti inflammatory, assists with respiratory wellness, and reduces swelling.

Shiaqga Mushroom

Benefits include: anti-aging, overall wellness, immune support, and anti-cancer.

Shiitake Mushroom

Supports respiratory wellness, cardiovascular wellness, immune support, anti inflammatory, and anti aging.

Shilajit

Can improve immunity and memory, and act as an anti inflammatory, energy booster, and a diuretic.

Shungite (Elite)

Support for purification, grounding, general healing, and protection.

Shungite (Silver Wrapped)

Provides support for purification, grounding, general wellness, and protection. When wrapped with silver, shungite is believed to have enhanced properties to shield and reduce harmful frequencies and balance negative energies.

Silica

The oxide form of silicon, it reduces bone breakdown and stimulates new bone formation. Also improves skin elasticity, nail growth, and hair.

Silicon

Evidence suggests playing a role in bone and collagen formation.

Skullcap

Can help with the cardiovascular, immune, nervous, and respiratory systems.

Slippery Elm Bark

A key ingredient in essiac tea. Offers support for sore throat, assists with a urinary tract irritation, GERD (indigestion), and large-intestine wellness.

Sodium

Used to balance fluids in the body, send nerve impulses, needed for muscle contractions, and influences blood pressure.

Sodium Bicarbonate (Baking Soda)

Also known as sodium bicarbonate and can be used for heartburn, enhance exercise performance, soothing itchy skin, and soothing sunburns.

Spikenard (Nardostachys jatamansi) - Essential Oil

Offers support for cognitive wellness, mental wellness, stress, cardiovascular wellness, female sexual wellness, and anti bacterial.

Spirulina

Support for weight management, cardiovascular wellness, blood-sugar regulation, anti inflammatory, cognitive wellness, anti aging, and immune support.

St. John's Wort

Support for mental wellness, immune support, and tissue repair.

Staphysagria (Staphisagria macrosperma)

Indications include: surgical wound healing, bladder infection, excitability, cystitis, anxiety, depression, PTSD, suppressed anger. It has a healing affinity for skin, eyes, and teeth/gums.

Stemphylium Mix

A family of mold that usually grows on plants like tomatoes, potatoes, onions, and cotton. When dry, its spores are easily airborn and can cause respiratory stress in humans.

Stevia

Support for blood sugar regulation, immune support, energy, and tissue repair.

Stigmasterol

Stigmasterol occurs in plant oil from several different plants. It is beneficial in the building and repair of cell walls, the regulation of hormone function, and cardiovascular health.

Streptococcus diacetylactis

Protects the gastrointestinal tract.

Streptococcus florentinus

A powerful probiotic that aids in digestive wellness.

Streptococcus thermophilus ST-21

May support colon health and the immune system while fighting diarrhea.

Strobilanthes cusia (aka Nan-Ban-Lan-Gen; Assam Indigo)

Two phytochemicals from this plant, indirubin and tryptanthrin provide the following benefits: antiviral, respiratory infections, anti-inflammatory, antibacterial, and anti-tumor.

Strontium

Strontium can be found in soil, water, and everyday foods like grains, beans, spinach, lettuce, and celery. It’s also naturally present in your body. Like calcium, 99% of the strontium in your body is in your bones. In fact, these two minerals are closely related. They’re both absorbed in your gut, incorporated into bone the same way, and eliminated from your body through your kidneys. Strontium takes after its relative calcium when it comes to bone health benefits too. Years of research show this mineral has incredible bone-strengthening properties.

Sulfur

Seems to have antibacterial effects against the bacteria that causes acne and might help promote the loosening and shedding of skin.

Sunlight (sol)

Made from sunlight. Clinical indications: cancer, freckles, headache, lupus, premature menses, paralysis, sunburn, and sunstroke. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Superoxide Dismutase (SOD)

Superoxide dismutase (SOD, EC 1.15. 1.1) Superoxide dismutase (SOD) is the first detoxification enzyme and most powerful antioxidant in the cell. It is an important endogenous antioxidant enzyme that acts as a component of first line defense system against reactive oxygen species (ROS).

Synsepalum dulcificum (Miracle Berry)

Can help regulate blood-sugar levels.

Tart Cherry Juice

Research shows that the antioxidants in tart cherry juice can reduce pain and inflammation from osteoarthritis (OA). A 2012 study showed that drinking cherry juice twice a day for 21 days reduced the pain felt by people with OA. Blood tests also showed that they experienced significantly less inflammation.

Taurine

Promotes cardiovascular health, insulin sensitivity, electrolyte balance, hearing function, and immune modulation.

TCM - C-3

C-3. Zhongji (Front-Mu Point of the Urinary Bladder), Location: On the anterior midline, 4 cun below the umbilicus, 1 cun above the upper border of symphysis pubis. Indications: Seminal emission, enuresis, retention of urine, frequency of micturition, pain in the lower abdomen, irregular menstruation, uterine bleeding, leukorrhea, prolapse of uterus, pain of the external genitalia, pruritus vulva.

TCM - C-4

C-4. Guanyuan (Front-Mu Point of the Small Intestine) Location: On the midline of the abdomen, 3 cun below the umbilicus. Indications: Seminal emission, enuresis, frequency of micturition, retention of urine, irregular menstruation, dysmenorrhea, amenorrhea, leukorrhea, uterine bleeding, prolapse of uterus, postpartum hemorrhage, hernia, lower abdominal pain, diarrhea, flaccid type of apoplexy.

TCM - Gv-4

Mingmen Location: Below the spinous process of the 2nd lumbar vertebra. Indications: Stiffness of the back, lumbago, leukorrhea, impotence, seminal emission, diarrhea.

TCM - K-3

Taixi (Shu-Stream and Yuan-Source Point) Location: In the depression between the medial malleolus and tendo caneus, level with the tip of the medial malleolus. Indications: Sore throat, toothache, deafness, hemoptysis, asthma, irregular menstruation, insomnia, seminal emission, impotence, frequency of micturition, pain in the lower back.

TCM - K-8

Jiaoxin Location: 2 cun above Taixi (K-3), 0.5 cun anterior to Fuliu (K-7), anterior to the medial border of tibia. Indications: Irregular menstruation, uterine bleeding, prolapse of uterus, diarrhea, constipation, pain and swelling of testis.

TCM - LI-4

Location: Between the 1st and 2nd metacarpal bones, approximately in the middle of the 2nd metacarpal bone on the radial side. Or, place in coincident position the transverse crease of the interphalangeal joint of the thumb with the margin of the web between the thumb and the index finger of the other hand. The point is where the tip of the thumb touches. Indications: Headache, redness with swelling and pain of the eye, epistaxis, toothache, facial swelling, sore throat, contracture of fingers, pain of the arm, trismus, facial paralysis, febrile diseases with anhydrosis, hidrosis, amenorrhea, delayed labor, abdominal pain, constipation, dysentery.

TCM - Liv-3

Taichong (Shu-Stream and Yuan-Source Point) Location: In the depression distal to the junction of the 1st and 2nd metatarsal bones. Indications: Uterine bleeding, hernia, enuresis, retention of urine, pain in the anterior aspect of the medial malleolus, fullness in the hypochondriac region, deviation of mouth, infantile convulsion, epilepsy, headache, vertigo, insomnia.

TCM - SP-1

Indications include: abdominal distention, uterine bleeding, mental disorders, dream-disturbed sleep, convulsions.

TCM - SP-15

Indications include: constipation, diarrhea, abdominal pain and distention.

TCM - Sp-6

Sanyinjiao Location: 3 cun directly above the tip of the medial malleolus, on the posterior border of the tibia, on the line drawn from the medial malleolus to Yinglingquan (Sp-9). Indications: Borborygmus, abdominal distention, loose stools with undigested food, irregular menstruation, uterine bleeding, leukorrhea, prolapse of uterus, amenorrhea, sterility, difficult labor, seminal emission, pain of the external genitalia, hernia, dysuria, enuresis, muscular atrophy, motor impairment and paralysis and pain of the lower extremities, insomnia.

TCM - St-36

(He-Sea Point) Location: 3 cun below Dubi (St-35), one fingerbreadth from the anterior crest of the tibia. Indications: Gastric pain, vomiting, abdominal distention, indigestion, borborygmus, diarrhea, constipation, dysentery, mastitis, dizziness, mental disorders, hemiplegia, beriberi, aching of the knee joint and leg.

TCM - UB-17

Indications include: All blood related conditions, menstrual problems, vomiting blood and blood in the stool, hiccups, belching, difficulty swallowing, and night sweats. TCM - UB-17 and TCM - UB-19, which occur bilaterally, are known as "Four Flowers" and are used to tonify the blood.

TCM - UB-19

Indicated for: alternating chills and fever, jaundice, vomiting, flank pain, bitter taste in the mouth, fear, indecision, and timidity. TCM - UB-19 and TCM - UB-17, which occur bilaterally, are known as "Four Flowers" and are used to tonify the blood.

Tea Tree Oil

Support for mental wellness, anti fungal, anti viral, and anti bacterial.

Testosterone

Testosterone is an androgen, which is a “male” sex hormone that plays a role in reproduction, growth, and maintenance of a healthy body. In men, testosterone is mainly produced in the testes. In women's bodies, testosterone is produced in the ovaries, adrenal glands, fat cells, and skin cells.

Thuja occidentalis (Arbor vitae)

Indications for this homeopathic remedy include: conditions of the skin and genitourinary organs, enlarged prostate, painful genital organs, irregular menses, weakness and exhaustion, and loss of appetite.

Thyme - Essential Oil

SSupport for pain relief, female sexual wellness, respiratory wellness, energy, mental wellness, and sleep.

Thyroidinum Homaccord

Support for weight management, energy, mental wellness, and sexual wellness.

Tourmaline

Offers support for detoxification.

Tribulus Terrestris

Offers support by acting as a male and female aphrodisiac and a diuretic.

Trichoderma

Trichoderma species are among the most common indoor fungi and are often isolated from mold-contaminated building materials. Indoors, they can be found on a variety of materials, particularly those with a high cellulose content such as paper, wood and fabrics. Human responses include immune suppression and general allergic reactions.

Trichophyton

A genus of fungi which includes the varieties that cause ringworm (tinea), athlete's foot, jock itch, and similar infections of the beard, skin, scalp and nails.

Trypsin

An enzyme found in the small intestine that speeds up a certain biochemical reactions.

Turkey Tail Mushroom (Coriolus versicolor)

Support for the immune system.

Turkish Rhubarb Root

A key ingredient in essiac tea. Supports digestive wellness and heartburn.

Turmeric Tuber (Curcuma longa)

Offers support for anti inflammatory, antioxidant, blood-sugar regulation, immune support, nerve wellness, cardiovascular wellness, cognitive wellness, and detoxification. Helpful with painful menstrual periods, general abdominal pain, and jaundice. It is also indicated for biliary disorders, diabetic wound healing, rheumatism, anorexia, cough, and sinusitis. It is an anti-inflammatory, antioxidant, anti carcinogenic, antimutagenic, antibacterial, anti fungal, antiviral, antivenin, and anticoagulant.

TV Emanation

Indications: force of mesmerizing. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Typhonium Rhizome (Bai Fu Zi)

Benefits include: Respiratory health, stop spasms and tremors, treat facial paralysis, migraines, and tetanus; treat dizziness, muscle pain, also an antidote for some poisons.

Ultrasound

Indications: force of altered perception. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Uva ursi

Used primarily for urinary tract disorders (inflammation and increased urination) as well as helping with constipation and lung issues.

Vaccaria segetalis

Reduces swelling in breasts and promotes lactation. Alleviates testicular pain and reduces general swelling.

Valerian

Support for sleep, mental wellness, and stress management.

Vanadium

A partner to chromium in the same way magnesium magnifies calcium. Benefits include regulating cholesterol, cardiovascular wellness, blood sugar regulation, and lowering elevated triglycerides.

Velvet Deer Antler

Support for male sexual wellness, energy, and strength.

Vinegar (Apple Cider)

Claimed to lead to all sorts of benefits including weight loss, reduced cholesterol, and lower blood-sugar levels.

Viscum Album (Viscum Abietis) (Abies Alba)

A homeopathic remedy made from White Mistletoe, a hemiparasitic plant that grows on different host trees such as the silver fir. Mistletoe remedies are known particularly for their anticancer properties.

Vitamin A

Support for vision, cardiovascular wellness, respiratory wellness, immune support, and sexual wellness.

Vitamin B1 (Thiamine)

Support for cardiovascular wellness, cognitive wellness, tissue repair, nerve wellness, blood-sugar regulation, and addiction.

Vitamin B12 (Cobalamins)

Support for anti inflammatory, antioxidant, blood sugar regulation, immune support, nerve wellness, cardiovascular wellness, cognitive wellness, and detoxification.

Vitamin B17 (Amygdalin)

May lower blood pressure, relieve pain, and boost immunity.

Vitamin B2 (Riboflavin)

Offers support for respiratory wellness, sleep, immune support, and skin wellness.

Vitamin B3 (Niacin)

Support for cholesterol regulation, immune support, mental wellness, male sexual wellness, and cardiovascular wellness.

Vitamin B5 (Pantothenic Acid)

Supports cardiovascular wellness, energy, sexual wellness, nerve wellness, and immune support.

Vitamin B6 (Pyridoxine)

Important for normal brain development and for maintaining the nervous and immune system.

Vitamin B7 (Biotin)

Also known as vitamin H and coenzyme R. Support for anorexia, candidiasis, depression, hyperactivity, memory issues, skin conditions, and balding.

Vitamin B8 (Biotin)

Has been known to help cells grow, assist in the production of fatty acids, metabolize fats and amino acids, playing a role in producing energy, and helping maintain steady blood sugar levels.

Vitamin B9 (Folate)

The natural, biologically active form of vitamin B9. It is used at the cellular level for DNA and RNA production, amino acid metabolism, and cell division.

Vitamin B9 (Folic Acid)

The synthetic form of vitamin B9 known to be helpful for brain development, age-related hearing loss, cell division, blood-cell production, and bowel, liver, and kidney function.

Vitamin C

Support for the immune system, cardiovascular wellness, antioxidant, skin wellness, eye wellness, and anti inflammatory.

Vitamin D3

Offers support for bone wellness, blood sugar regulation, cardiovascular wellness, respiratory wellness, immune support, and tissue repair.

Vitamin E (Gamma-tocotrienol)

Support for weight management, antioxidant, immune support, and cardiovascular wellness.

Vitamin K

Plays a key role in helping the blood clot and preventing excessive bleeding.

Vitamin K2 (Menaquinone)

Vitamin K2 plays a role in calcium utilization. Offers support for heart and bone wellness.

Wakame (Undaria pinnatifida)

A nutritious sea vegetable. Benefits include: immune support, weight management, lower blood pressure, lower cholesterol, and regulate blood sugar.

Water (Triple Frozen)

As water freezes, the lighter water forms ice first. Removing the ice, then repeating the freezing process three times leaves behind the more dense water. This triple-frozen water is used to detoxify and clean out the body systems.

Watercress

Support for a common (but not foundational), ingredient in essiac tea, a rich source of several vitamins and minerals.

Watermelon

The red color in watermelon comes from lycopene and is an antioxidant.

Wheat Grass

Contains several important antioxidants, including glutathione and vitamins C and E, chlorophyll and many vitamins, minerals and amino acids. Support for super-nutrients, antioxidant, energy, detoxification, and liver wellness.

White Willow Bark

Support for pain of all types, and is used very much like aspirin. Supports skin wellness.

X-ray

Indications: the force of seeing through. Imponderables are remedies (usually homeopathic) made from energetic sources. As a general rule, they are used to counter the adverse effects of the energetic source from which they are made, although some imponderables have indications beyond clearing.

Yarrow (Achillea) (Woundwort) (Bloodwort) (Herb Militaris)

Health Benefits include: wound healing, anti-bacterial, relief for colds and flu, menstrual discomfort, digestive aid, blood tonic, circulation support, reducing blood pressure, improves sleep, and treating thrombosis (blood clotting).

Ylang Ylang - Essential Oil

Support for hypertension, mental wellness, acts as an insect repellent, and assists with nerve wellness.

Yucca root (mohave)

Yucca root and bark has also long been used as traditional medicines in Native American cultures. The species most typically used for this purpose is Yucca schidigera, also known as Mojave yucca or Spanish dagger. Yucca is rich in compounds called phenols which are known to exert an anti-inflammatory effect. Chief among them resveratrol and yuccaol which not only reduce inflammation but act as antioxidants, neutralizing free radicals that cause progressive harm to cells and tissues. These properties are believed to be beneficial to people with osteoarthritis.

Zeaxanthin

Support for eye wellness, cognitive wellness, anti aging, and blood-sugar regulation.

Zinc

Offers support for eye wellness, strength, sexual health, anti aging, allergies, immune support, mental wellness, cardiovascular wellness, and appetite regulation.

Zinc Oxide

Used for UV protection, skin healing, skin astringent, acne treatment, and inflammation relief.

Zizyphus jujuba

Rich in vitamins, minerals, fatty acids, and other organic compounds, it can have broad benefits for sleep, mood, and general health.

Zizyphus Spinosa

Supports strength, weight management, digestive wellness, energy, blood-sugar regulation, and mental wellness.